Kalfsstoofpotje met groenten

Recept: Kalfsstoofpotje met groenten

Wil je het jezelf nog makkelijker maken en deze en andere hormoonfactorproof recepten inclusief ingrediënten thuis laten bezorgen? Probeer eens de ‘inspired by Ralph Moorman’ glutenvrije en lactosevrije leefstijl binnen Ekomenu -> https://www.ekomenu.nl/maaltijdbox/gluten-lactosevrij 🍀

👉KALFSSTOOFPOTJE MET GROENTEN👈
en volkoren basmatirijst (2 personen / 20 min)

✔️Ingrediënten
130g Volkoren basmatirijst
1 Ui
150g Wortel
1 Groene paprika
2 Romatomaten
180g Voorgegaard kalfsvlees

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 tl (Gerookt) paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

✔️Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
2. Pel de ui en snijd in partjes. Was de wortel en snijd in hele dunne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, wortel en paprika enkele minuten op een hoog vuur. Was de tomaat, snijd klein en bak mee. Breng op smaak met paprikapoeder. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes smoren.
4. Snijd het kalfsvlees in grove stukken en doe het in de pan bij de groente. Verwarm mee op een middelhoog vuur en serveer met de rijst.

✔️Tip: Ook erg lekker met laurierblad.

[ratings]

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us