Prikkelbaar darm syndroom onder controle

Elise Jansen: Al jaren heb ik, zo blijkt nu, last van prikkelbaar darm syndroom. Ik was moe, had erg veel pijn en regelmatig een onrustige huid. Maar gelukkig gaat het nu beter!

Na een onderzoek en de diagnose van de MDL arts kreeg ik te horen dat ik een pilletje tegen de pijn moest nemen en verder moest gaan met laxeermiddelen (ik slikte 4 zakjes per dag!). Ik wilde echter de oorzaak oplossen in plaats van de symptomen bestrijden en ben de boeken van Ralph gaan lezen en toepassen.

Ondanks dat ik al probeerde gezond te eten was ik verbaasd en geschrokken over het aantal toevoegingen in eten. Zelfs in niet voorbewerkte dingen. Ik at al nooit “uit pakjes” maar toch bleek ook ik nog veel toevoegingen binnen te krijgen.

Mijn zoon van 11 had duidelijk last van bepaalde stoffen. Hij werd onrustig, dwars en was soms erg pittig qua gedrag. Na het lezen heb ik met hem gezocht naar alternatieven en zijn we samen etiketten van voedsel gaan bestuderen.

Hoe kreeg ik PDS onder controle?

  • Alleen nog maar producten kopen zonder E-nummers. In het begin is dit wennen maar na een tijdje wist ik niet beter en plaatste ik automatisch de juiste producten in mijn boodschappenkar.  

Na een jaar heb ik zelfs een ander lijf. Ik ben fitter, twee maten geslonken, gebruik geen medicijnen en laxeermiddelen meer én ben pijnvrij. Mijn zoon zit heerlijk in zijn vel. Is rustiger, gezelliger en bovendien zelf enorm alert op toevoegingen. 

Het is trouwens vrij makkelijk om lekker en goed te eten zonder dat je volgestopt wordt met E621 en andere gevaren. Mijn hele gezin doet mee en ik kan het iedereen aanraden.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(6stemmen, gemiddeld: 3,50 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox