Prikkelbaar darm syndroom onder controle

Auteur: Hormoonfactor

Elise Jansen: Al jaren heb ik, zo blijkt nu, last van prikkelbaar darm syndroom. Ik was moe, had erg veel pijn en regelmatig een onrustige huid. Maar gelukkig gaat het nu beter!

Na een onderzoek en de diagnose van de MDL arts kreeg ik te horen dat ik een pilletje tegen de pijn moest nemen en verder moest gaan met laxeermiddelen (ik slikte 4 zakjes per dag!). Ik wilde echter de oorzaak oplossen in plaats van de symptomen bestrijden en ben de boeken van Ralph gaan lezen en toepassen.

Ondanks dat ik al probeerde gezond te eten was ik verbaasd en geschrokken over het aantal toevoegingen in eten. Zelfs in niet voorbewerkte dingen. Ik at al nooit “uit pakjes” maar toch bleek ook ik nog veel toevoegingen binnen te krijgen.

Mijn zoon van 11 had duidelijk last van bepaalde stoffen. Hij werd onrustig, dwars en was soms erg pittig qua gedrag. Na het lezen heb ik met hem gezocht naar alternatieven en zijn we samen etiketten van voedsel gaan bestuderen.

Hoe kreeg ik PDS onder controle?

  • Alleen nog maar producten kopen zonder E-nummers. In het begin is dit wennen maar na een tijdje wist ik niet beter en plaatste ik automatisch de juiste producten in mijn boodschappenkar.  

Na een jaar heb ik zelfs een ander lijf. Ik ben fitter, twee maten geslonken, gebruik geen medicijnen en laxeermiddelen meer én ben pijnvrij. Mijn zoon zit heerlijk in zijn vel. Is rustiger, gezelliger en bovendien zelf enorm alert op toevoegingen. 

Het is trouwens vrij makkelijk om lekker en goed te eten zonder dat je volgestopt wordt met E621 en andere gevaren. Mijn hele gezin doet mee en ik kan het iedereen aanraden.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties