PNEI

PNEI

Auteur: Debby Beck-Pex

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie; het menselijk lichaam wordt gezien als een eenheid, waarin alle aspecten met elkaar verbonden zijn. Wij hebben hier met onze leefwijze, voeding, beweging, gedrag, emoties, gedachten en overtuigingen invloed op.

Wat is PNEI?

De PNEI (Psycho- Neuro –Endocrino- Immunologie) is de wetenschap die de wisselwerking onderzoekt tussen onze psyche, zenuwstelsel, hormoonstelsel en immuunsysteem in relatie tot gezondheid en ziekte. De therapie richt zich op het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Om dit te bereiken worden verschillende behandelvormen met elkaar gecombineerd en kan worden gekomen tot een behandeling op maat.

Klachten

Veel voorkomende klachten die te behandelen zijn met PNEI:

  • Vermoeidheid
  • Darmproblemen
  • ADHD/ADD
  • Overgewicht
  • Migraine
  • Huidproblemen
  • Auto-immuunziekten
  • Hormonale stoornissen

Overtuigingen en angsten

Wat ik vaak tegenkom is dat mensen belemmerende overtuigingen hebben die ze door ouders, maatschappij of belangrijke anderen is aangepraat. Overtuigingen kunnen ongelofelijk belemmerend zijn en dit heeft invloed op de interne biologie en cel dynamische processen. Overtuigingen kunnen ook helend zijn; een verandering van inzicht over jezelf, jezelf iets toestaan, zelfredzaamheid, van jezelf leren houden, jezelf omarmen met alle schaduwkanten, het gevoel hebben: ik mag er zijn.

Angst is de antagonist van liefde en is de basis van de persoonlijkheidsstructuur. Ieder mens heeft een ongekende behoefte aan liefde. Je hebt een groot geluk als je toevallig de liefde krijgt van je vader en moeder. En dat je onvoorwaardelijk mag zijn wie je bent en het wordt ook nog gestimuleerd, want het werkt direct in de biologie uit. Angst is wat je tegenhoudt te zijn wie je bent. Je kunt je angst overwinnen door eerst te accepteren dat je de angst hebt. Het overwinnen van de angst voor jezelf is dat je groeit. Liefde kent geen angst.

Gezonde groet,
Debby Beck-Pex

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Drs. Debby Beck-Pex is Orthomoleculair Therapeut in Havelte en heeft naast de Universiteit Klinische en gezondheidspsychologie (Persoonlijkheidspsychologie en Psychodiagnostiek) veel opleidingen gevolgd om de client nog beter te kunnen helpen.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us