Overgewicht na chemotherapie

Jeannette Moors: “Ik ben het op mezelf gaan toepassen en daardoor ben ik in 6 maanden tijd 18 kilo afgevallen.”

Voordat ik “volgens de artsen” ongeneeslijk ziek werd, leidde ik een druk leven. Ik had redelijk veel stress, at ongezond, rende van hot naar her en had weinig rust. Totdat ik in 2005 de diagnose borstkanker kreeg met  metastase (uitzaaiingen) in de lever, dat was voor mij een keerpunt in mijn leven. 

Wat heb ik gedaan? Vanaf dat moment:

 • Ben ik gezond gaan leven en gebruik ik veel vitaminen en mineralen
 • Ben ik me gaan verdiepen in natuurvoeding
 • Volgde ik een vegetarische kookcursus
 • Ben ik op yoga gegaan
 • Zorg ik er voortaan voor dat ik voldoende ontspanning heb
 • Laat ik een paar keer per jaar een darmspoeling doen (waar ik veel baat bij heb)
 • Heb ik “De helende reis” van Brandon Bays gedaan,  NEI therapie en veel boeken gelezen over gezond leven.

En al die dingen bij elkaar deden hun helende werk. In 2009 kreeg ik een PET-scan in het academisch ziekenhuis in Maastricht waar ik te horen kreeg dat ze helemaal niets meer konden vinden wat op kanker leek. Van top tot teen was er geen enkel plekje meer in mijn lichaam te vinden.

Nadat de specialisten in het academisch ziekenhuis niets meer konden vinden in mijn lichaam wat op kanker leek, kwam er voor mij een ander probleem op mijn pad: overgewicht. Na de chemotherapie heb ik aanvullend hormoontherapie voorgeschreven gekregen (Tamoxifen) en was ik in zes jaar tijd twintig kilo aangekomen, ondanks mijn gezonde voeding.

In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik er mee moest leren leven “Het gaat er toch om dat je beter bent……” zeiden ze dan. Dat is natuurlijk ook zo, maar toch vond ik dat overgewicht heel erg vervelend. Ik wilde me er niet bij neerleggen en ben op het internet op zoek gegaan naar mogelijke oplossingen. Daar las ik dat veel vrouwen die hormoontherapie volgen last hebben van gewichtstoename. Maar ik vond de oplossing en die kwam uit onverwachte hoek “De hormoonfactor”.

Ik ben de opleiding Trainer Hormoonfactor en Natuurvoedingsadviseur gaan volgen bij Sonnevelt Opleidingen. De opleiding Trainer Hormoonfactor is gebaseerd op de boeken van Ralph Moorman. Ik kan ze iedereen aanraden. Door het in balans brengen van de belangrijkste hormonen in het lichaam kunnen de meest uiteenlopende klachten worden opgelost.

Ik ben de gezonde leefstijl op mezelf gaan toepassen en daardoor ben ik in 6 maanden tijd 18 kilo afgevallen. Ik eet heel gezond, de belangrijkste dingen wat ik anders doe dan voorheen is; geen brood eten (geen gluten), heel erg letten op de E-nummer (E621 smaakversterker) en erop letten of er ergens gistextract in zit.

Gistextract lijkt een onschuldige smaakmaker maar is dat niet. Ook de typische overgangsklachten zoals opvliegers, waarvan vrouwen vaak te horen krijgen dat ze “er nu eenmaal bijhoren” blijken bij nader inzien best te vermijden. Ze hangen nauw samen met het gebruik van suiker. Via de opleidingen Trainer Hormoonfactor en Natuurvoedingsadviseur heb ik veel geleerd over alles wat met voeding te maken heeft en ben ik nog bewuster gaan leven.

Door alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd en gelezen over gezondheid, ben ik een stuk bewuster gaan leven, iets waar ook mijn omgeving van profiteert. “Ik ben het levende bewijs van wat gezond leven kan doen”. Ik heb veel meer rust en balans in mijn leven en enorm veel energie. Ik kan zeggen dat ik me beter voel dan ooit. Ik ben ook heel erg blij dat ik dit aan mijn kinderen en mijn omgeving kan doorgeven. Het zijn als kringen in het water die zich steeds verder verspreiden.

GOUDEN TIPS voor een gezonde eet en leefwijze:

 • Eet gevarieerd
 • Eet minstens 300 gram verse groenten en 2 stuks fruit per dag. Producten van biologische teelt hebben de voorkeur
 • Eet zo weinig mogelijk geraffineerde suiker. (Suiker bevat geen bruikbare stoffen en is ronduit schadelijk voor onze gezondheid.) Beperk ook de consumptie van natuurlijke suikers zoals honing en graanstropen
 • Gebruik weinig of geen alcohol
 • Wees heel matig met zout gebruik anders zeezout
 • Roken is absoluut niet goed
 • Eet niet teveel tarwe maar kies ook regelmatig andere granen
 • Neem voldoende tijd om te eten en besteedt voldoende aandacht aan het kauwen
 • Eet zoveel mogelijk verse onbewerkte producten
 • Drink veel water ook regelmatig heet water
 • Geen koffie en zwarte thee
 • Neem voldoende beweging
 • Probeer eens een aantal keren per dag bewust op uw ademhaling te letten
 • Probeer stress zoveel mogelijk te beperken
 • Ben kritisch in het gebruik van medicijnen
 • Matig uw consumptie van dierlijke eiwitten
 • Kaas en melk brengen heel veel slijm in het lichaam
 • Eet geen sterk gebraden of gebakken spijzen
 • Zorg voor voldoende gezonde ontspanning
 • Ben lief voor uw omgeving, u krijgt er beslist wat fijns voor terug
 • Tevredenheid is een heerlijke eigenschap
 • Probeer alles wat op tafel komt er leuk en lekker te laten uitzien
 • Zorg voor voldoende slaap en rustmomenten
 • Besteedt extra aandacht aan je darmen en darmflora
 • Eet niet teveel, soberheid doet de mens goed
 • Gooi restjes altijd weg
 • Drink niet vlak voor, tijdens en direct na het eten
 • Beschouw pijn altijd als een signaal
 • Speel uw eigen wedstrijd, pak voldoende tijd voor jezelf en luister goed naar je eigen lichaam.

Gebruik dagelijks wat aanvulling op uw voeding in de vorm van supplementen. Wat extra vitaminen en mineralen, en ook goede vetten hebben wij allemaal nodig.

Hippocrates, vatte het 2500 jaren geleden zo treffend samen: “Laat voeding uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding”. Daarom is het van groot belang dat u de juiste voedingsmiddelen en voedingstoffen tot u neemt hetgeen niet zo makkelijk gedaan is als gezegd. Neem vandaag de eerste stap naar gezonde voeding, ik help u daar graag bij.

NOTE:De Natuurrijke Keukenis een nieuw, kleurrijk kookboek (verschenen in april 2013). Het biedt smaakvolle, makkelijke en vooral gezonde recepten voor mensen die gezond willen worden of blijven. O.a. kankerpatiënten zijn gebaat bij dit unieke kookboek, dat vol staat met recepten die de weerstand van mensen verhoogt.

(13stemmen, gemiddeld: 4,08 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monique Wanders
Monique Wanders
9 jaren geleden

Wat kan ik genieten van jouw inspirerende verhaal. Ik denk dat je barst van levenslust, kracht en tomeloze nieuwsgierigheid om telkens de voor jou allerbeste oplossing te zoeken en te vinden. Het is bijzonder fijn om jou te kennen.
You walk your talk!

Ingrid Jahn
Ingrid Jahn
9 jaren geleden

Heel veel respect! Goed om te lezen dat je bereid bent geweest het heft in eigen handen te nemen.Uiteindelijk zijn wij zelf allemaal verantwoordelijk voor onze leefstijl. Maar petje af, wat een getoond doorzettingsvermogen. En dit wil ik nog even kwijt fantastisch dat je jouw ervaringen wil overdragen naar anderen. Heel veel succes voor NU en de toekomst! Groeten Ingrid Jahn.

Manon
Manon
9 jaren geleden

Wat een prachtig en inspirerend verhaal. Mijn dochter van 13 jaar is nu 2,5 jaar schoon van leukemie en ook ik werd door de arts regelmatig gewaarschuwd voor overgewicht. Dit komt vooral veel voor bij meisjes. Nu heeft mijn dochter hier gelukkig geen last van, ik let ook heel erg op de voeding. Ik ontdekte via mijn trainer het boek de hormoonfactor, ik leef nu redelijk volgens deze richtlijnen. Bij de arts heb ik mijn verhaal gedaan over eventuele hormonen die uit balans bij deze meisjes. Volgens haar is dit niet zo, ik vroeg of hier onderzoek naar was gedaan,… Lees verder »

Danielle de Jonge
Danielle de Jonge
9 jaren geleden

Bedankt voor je inspirerende woorden!! Je hebt zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid genomen en inspireert vanuit die kracht anderen! Heel mooi en waardevol! Dank voor het delen! Groetjes Danielle!

Jolanda Roeterd
Jolanda Roeterd
9 jaren geleden

Wat een power, diep respect!

Pim Bekker
Pim Bekker
9 jaren geleden

Goed te lezen dat jij de regie hebt genomen en fantastische ervaringen hebt opgebouwd. Vraagt moed en doorzettingsvermogen om vaste patronen onder ogen te zien en te veranderen. Respect Pim

Liz Raadsen
Liz Raadsen
9 jaren geleden

Hoi Jeannette, ik las je verhaal al eerder in het magazine Uitzicht (uitgave van de Moermanvereniging), december 2011. En ook toen maakte jouw verhaal een diepe indruk op mij! Ik heb het keer op keer herlezen. Ik vind je sterk, dapper, veerkrachtig, inventief, creatief, en bewonderenswaardig! Wat een levenslust! Je bent een lichtend voorbeeld voor iedereen!

Drea
Drea
9 jaren geleden

Wauw Jeannette, WAUW…dat is het enige dat ik zeggen kan! Mooi, bedankt!!!!

LisetteH
LisetteH
9 jaren geleden

Wat ben je toch een mooi mens Jeannette! Naarmate ik je steeds beter leer kennen, word mijn respect naar jou toe alleen maar groter. Wat een overlevingsdrang en optimisme naar anderen toe. Laten we er een mooi en gezond leven van maken, met daarbij een flinke dosis humor en ontspanning. Dank je wel voor het delen van je aangrijpende verhaal!!

margreet
margreet
9 jaren geleden

Goed om te lezen dat het jou he gelukt is om zo veel killo”s kwijt te raken.
Ik begin deze week ook met Tamoxifen en vrees erg voor de bijwerkingen..door de chemo kuren is mijn schildklier weer minder goed gaan werken en ben ik al een paar kilo aangekomen.
Ik ga nu dus ook beter op mijn voeding letten!!

Stephany Spruit
Stephany Spruit
9 jaren geleden

Wat herkenbaar allemaal!!! Ook ik heb borstkanker (2 x) met chemo, bestraling en hormoontherapie gehad, alleen geen uitzaaiingen. Ook ik ben ca. 11 kg aangekomen na de chemo. Ik ging me ook interesseren voor voeding etc. Heb de opleiding gewichtsconsulent en personal hormon profiler bij the overload worldwide gevolgd en ben inmiddels 11 kilo kwijt. Voel me goed en probeer ook zo gezond mogelijk te leven.
Ik wens je veel gezondheid en geluk,
Groeten Stephany

Ricky Sanderse
Ricky Sanderse
9 jaren geleden

Ben heel trots op mijn collega Jeanette, ik heb het van dichtbij mee gemaakt, en ben apetrots op haar doorzettingsvermogen, daar kunnen heel wat mensen wat van leren.
Chapeau, wat een mooi stuk is dit.

Ricky Sanderse

Annette
Annette
9 jaren geleden

Hoi Jeannette, Ik kreeg jouw naam door als tip voor mijn toekomst. Bij mij is eveneens borstkanker geconstateerd en heb vandaag mijn 2e bestraling gekregen. Ook ik ga 6x chemo krijgen en vervolgens 5 jaar lang hormoonpillen. Welke dat zijn weet ik nog niet, maar mijn gezwel is hormoongevoelig, dus krijg het vermoeden dat ik hetzelfde ga krijgen als jij gehad hebt. Het sprak mij ook aan wat je in je inleiding schreef…. hoe stressig etc je leefde. Ik herken het helemaal. Ik heb ook geen gezin en ben een vrijgezel(lige) meid van 52 jaar. Gezond eten…. Ik heb geen… Lees verder »

Jeannette
Jeannette
9 jaren geleden

Hoi Annette,

Ik heb je bericht gelezen en wil je vraag graag beantwoorden hoe je aan goede hulp kunt komen om je op de goede weg te krijgen.
Zou jij je telefoonnummer willen mailen aan info@dehormoonfactor.nl, dan neem ik contact met je op.
Heel veel sterkte met de behandelingen in het ziekenhuis.

Hartelijke groeten Jeannette

Marianne
Marianne
8 jaren geleden

Hallo Jeanette, Je verhaal is erg herkenbaar voor mij! Iedereen zegt….maakt toch niet uit dat je voller bent.. je leeft nog. Of… wat heb jij een geluk dat je nog leeft…! Mensen beseffen echt niet wat het het allemaal met je doet..ze gaan eraan voorbij.. Helaas ben ik van maat 34 naar maat 42 gegaan tijdens en na mijn chemotherapie i.v.m. lungcancer. De chemo was een ware horror en met elke kuur zwol ik verder op. Ik verloor mijn korte termijn geheugen en kon niet meer lopen waardoor ik de chemo gestopt heb. Wat een opluchting om zo goed voor… Lees verder »

Jacqueline Vogelaar
Jacqueline Vogelaar
8 jaren geleden

Beste Jeannette, Ik ben zo blij met jouw informatie! Gisteren begonnen met de Tamoxifen en als de dood dat de kilo’s eraan zullen vliegen. Ik ben psychotherapeut en gewichtsconsulente maar de verhalen over de gewichtstoename bij de anti-hormonale therapie maken me echt wel bang. Al jaren eet ik gezond en ben ik op gewicht, alleen nu wordt het zo ongrijpbaar als de (kunstmatige) hormonen met me op de loop gaan. Het feit dat jij hebt ervaren dat het toch mogelijk is om zelf invloed te hebben op het gewicht door zo goed met je voeding om te gaan geeft me… Lees verder »

Jeannette Moors
Jeannette Moors
8 jaren geleden

Hallo Marianne, Ik wil je bedanken voor het delen van je vraag die voor vele “helaas” heel herkenbaar is. Ik heb hier zelf een hele zoektocht in gehad waardoor ik anders ben gaan leven. Het is een heel avontuur en een mooie reis geweest om een goede balans te vinden tussen lichaam en geest. Het zou mooi zijn als ze in het ziekenhuis een afdeling zouden hebben zoals Wim van den IJssel (zie link) in zijn interview zegt: “………Maar op de 3e verdieping hier is een afdeling die u verder kan helpen om de kwaliteit van het leven nog eens… Lees verder »

Marianne
Marianne
Antwoord aan  Jeannette Moors
8 jaren geleden

Hallo Jeanette,

Mijn hartelijke dank voor je antwoord. Ik ga de boeken bestellen en ze lezen.
Ik ben dankbaar voor elke reikende hand en elke hulp.

E-mailadres en tel nr. heb ik doorgegeven.
Ik wens iedereen op deze site veel sterkte en gezondheid toe.

Warme groet,

Marianne

Jeannette Moors
Jeannette Moors
8 jaren geleden

Beste Jacqueline,
Ik wil je heel veel succes wensen met de opleiding Trainer Hormoonfactor en hoop dat deze opleiding je net zoveel zal brengen als deze mij heeft gebracht.
Heel veel sterkte met de anti-hormonale therapie.
Hartelijke groeten Jeannette

esther
esther
8 jaren geleden

Eeen mooie site, alleen ben ik al 30 reumapatient en is bewegen niet altijd makkelijk voor mij, ik probeer wel op goede dagen te bewegen maar dit lukt niet altijd en de volgende dag wordt ik weer afgestraft…heb ruim 3 jaar prednison geslikt en dit is ook een hele erge dikmaker dusja…nu met de chemokuren is bewegen ook niet alles want de medicijnen voor de reuma zijn bijna allemaal moeten stoppen

Jeannette Moors
Jeannette Moors
8 jaren geleden

Beste Esther,

Dank je!
Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe met de behandelingen.

Hartelijke groeten Jeannette

Miriam
8 jaren geleden

Kan iemand mij raad geven mbt tot het slikken van DHEA en borstkanker. (Ralph jij misschien?) Op aanraden van arts zou ik dit moeten gaan slikken. Ik heb een tekort aan schildklierhormonen en een insulineresistentie. Dit is via testen vastgesteld. Ik heb een bijnieruitputting waardoor ik een tekort aan DHEA heb. Ik heb echter 5 jaar geleden borstkanker gehad. Nu kan ik maar weinig vinden over het gegeven borstkanker en DHEA. Het zou helpen om borstkanker te voorkomen, maar als men eenmaal borstkanker heeft gehad, zou het dit ook kunnen stimuleren. Ik ben eigenlijk een beetje ten einde raad. Of… Lees verder »

Ralph Moorman
Ralph Moorman
Antwoord aan  Miriam
8 jaren geleden

Hoi Miriam,

DHEA zou ik niet aanraden omdat dit in de geslachtshormonen omgezet kan worden (groeifactoren). Mijn eerste focus (met deze beperkte info) zou insulineresistentie zijn. Dit beinvloedt ook de andere hormonen weer..

veel succes!

gr Ralph

Miriam
8 jaren geleden

Hoi Ralph,

Dank je wel voor je advies.Ik heb verder onderzoek gedaan naar DHEA en ben tot de conclusie gekomen dat ik dit echt niet moet gaan nemen ( borstkanker was hormoongevoelig). Ik heb verder overleg gehad met mijn natuurarts en huisarts en hoop er nu uit te komen. In ieder geval heb ik je boeken er weer eens bij gehaald en ben ik ervan overtuigd dat daar toch ook nog veel,winst voor mij te behalen valt. In ieder geval ga ik het op die manier proberen.

Vriendelijke groet, Miriam

Jacqueline
Jacqueline
8 jaren geleden

Hallo Jeannette,
Ik vroeg me af of jij de kilo’s bent kwijtgeraakt tijdens het gebruik van Tamoxifen of erna?
Ik weet natuurlijk niet of je al gestopt bent, maar ik vroeg me dit af omdat er in je verhaal staat “na 6 jaar” ,
Vriendeljke groet!

Jeannette
Jeannette
8 jaren geleden

Hallo Jacqueline,
Ik ben de kilo’s kwijtgeraakt tijdens het gebruik van Tamoxifen en door me strikt aan ‘Het Hormoonbalans Dieet’ te houden.
Vriendelijke groet, Jeannette

Jacqueline
Jacqueline
8 jaren geleden

Bedankt voor je antwoord Jeannette! Ik ben de Hormoonfactor aan het lezen en het spreekt me enorm aan. Na jaren jojo-en en met wisselend succes de EGA te hebben gedaan wil ik nu anders met eten omgaan. Ik ben tijdens de taxotere kuur 6 kilo aangekomen, heb het idee dat daar ook nog veel vocht bijzit, omdat mijn (oedeem) arm ook reageert!
Nu begonnen met de tamoxifen en ik wil en hoop zo dat de Hormoonfactor me kan helpen!
Ben heel benieuwd naar het andere boek!

Ellen Kuipers
Ellen Kuipers
8 jaren geleden

Hallo Jeanette, Ik kreeg in 2009 borstkanker, dit betekende ook, bestraling, chemotherapie, tamoxifen en nu anostrozol. Eerst schafte ik het boek eet jezelf, mooi, slank en gelukkig aan van Amber Alberda. Later vond ik de hormoonfactor. Ben alle e-nummers gaan vermijden. Maak alles vers en onbewerkt. Ik ben ook een zoektocht naar binnengegaan om op te ruimen. Mijn vraag aan jou is, ik kreeg ook eerst tamoxifen en nu anostrozol. De aanmaak van oestrogenen wordt uitgeschakeld. ik heb hierdoor veel last van mijn gewrichten. Hoe kan ik dit qua voeding opvangen? Zonder aanmaak oestrogenen zijn mijn hormonen al niet meer… Lees verder »

Jeannette Moors
Jeannette Moors
8 jaren geleden

Hallo Ellen,

Goed te lezen dat je alles vers en onbewerkt eet en dat je alle e-nummers bent gaan mijden. In je berichtje lees ik niet of je extra voedingssupplementen neemt. Ook ik heb veel last gehad van mijn gewrichten en ben op advies van een natuurgeneeskundige extra voedingssupplementen gaan nemen o.a. extra vitamine D Calcium Glucosamine en Chondroïtine. Ook door voldoende te bewegen/sporten kun je veel baat hebben.

Hartelijke groeten Jeannette

Desiree
Desiree
7 jaren geleden

Kan iemand mij wellicht wat algemener advies geven met betrekking tot de sleutel naar vermindering van gewichtstoename na kanker. Heb zelf geen borstkanker, maar baarmoederhalskanker gehad, maar ben ook aan het stoeien met mijn gewicht, terwijl ik niets anders doe dan voor de kanker, behoudens nog gezonder leven dan ik al deed. Heb een Wertheim operatie gehad, waarna nog een laparoscopische operatie toen bleek dat er tevens een uitzaaiing werd gevonden in mijn lymfeklieren. Vervolgens heb ik 6 chemokuren, 25 uitwendige en 2 inwendige bestralingen gehad. Een maand geleden heb ik een PET-CT scan gehad en ben ik ‘schoon’ verklaard,… Lees verder »

Gerda
Antwoord aan  Desiree
7 jaren geleden

Hallo Desiree,

Een algemeen advies zou zijn: volg de Hormoonfactor. Dan pak je voeding, beweging en ontspanning/stressbeperking aan. Hoe meer die in balans zijn, hoe beter je lichaam (en hormoonhuishouding) functioneert. Op een gegeven moment ga je niet alleen gewicht verliezen maar ga je je ook fitter voelen.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

Carolien
Carolien
6 jaren geleden

Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met overgewicht agv de Tamoxifen. In het AVL zegt men dat het maar sporadisch voorkomt dat vrouwen zwaarder worden door de hormoonkuur. Mijn 10 kg erbij kan ik nu beter verklaring. Ben zelf gecertificeerd natuurvoedingsadviseur en nu bezig met de opleiding ‘orthomoleculaire suppletie’. Tarwe vervangen door spelt helpt mij heel erg, voel het nu ook direct als ik ‘ander brood’ eet (zelfs na 1 sneetje voel ik me opgeblazen). Ook als ik teveel suiker eet voel ik het direct. Dit helpt me wel bij het verminderen / vermijden van… Lees verder »

Ester Overmars
Ester Overmars
6 jaren geleden

Interessant! Ik heb 2 jaar geleden m’n laatste chemokuur gehad nav borstkanker en slik ook Tamoxifen. Niet veel bijwerkingen, wel kilootje of 4 aangekomen. Wat ik mij afvraag ; onze oestrogenspiegel wordt laag gehouden door de Tamoxifen. Gooi je dat niet in de war met die speciale op hormonen gerichte dieet? Ik neem aan dat je hierover nagedacht hebt, toch ben ik benieuwd naar je antwoord. Wil je graag verder verdiepen in je aanpak van gezonde voeding en een paar kilootjes minder 😉 dank voor je reactie!

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Ester Overmars
6 jaren geleden

Beste Ester,

De Hormoonfactor een methode waarbij je gezonder wordt en je daardoor je hormonen in balans krijgt. Er zijn wel voedingsmiddelen die oestrogenen kunnen verhogen, daar moet je dan wel rekening mee houden. Deze voedingsmiddelen worden in de boeken wel vermeld bij bv. een lage oestrogeenspiegel. Verder kun je de oestrogenen zelf ook laag houden door na te denken over xeno-oestrogenen (cosmetica, schoonmaakmiddelen etc.).

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Ellen van Laer
Ellen van Laer
1 jaar geleden

Wat super om te horen dat jullie zoveel af zijn gevallen. Ik slik ook hormoontabletten ivm borstkanker. Ik ben in een jaar 12 kilo aangekomen. Ik doe er alles aan om af te vallen maar er gaat geen gram vanaf. Volgend jaar ga ik trouwen en wil er alles aan doen om me goed te voelen in mijn trouwjurk. Ik voel me zwaar ellendig in mijn lichaam. Wie zou mij kunnen helpen of heeft de gouden tip?

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us