opleiding-de-hormoonfactor
next-de-hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Over de opleiding

Dit is het product waar ik het meest trots op ben. In samenwerking met Sonnevelt Opleidingen heb ik de opleiding tot Hormoonfactorcoach ontwikkeld. In 10 dagen leer ik jou samen met mijn docententeam hoe je een cliënt kunt coachen met behulp van de Hormoonfactor aanpak.

Je kunt deze
opleiding volgen om:

Een gecertificeerde Hormoonfactorcoach te worden

Als arts, therapeut of coach een unieke nieuwe methode in te kunnen zetten

Of gewoon als gepassioneerde particulier nog veel meer hormonale kennis te vergaren dan in de Hormoonfactor boeken staat.n

Lesdagen

In deze opleiding ontwikkel je kennis, vaardigheden en technieken om cliënten op een professionele wijze te begeleiden. Daarnaast krijg je inzicht in de wisselwerking tussen hormonen en de drie pijlers van het programma: voeding, training, en stress. Ook leer je om een individueel multidisciplinair behandelplan op te stellen, én ben je in staat om cliënten te begeleiden, stimuleren en motiveren met als doel: Minder hormonale klachten, meer energie en nog een mooi lijf ook.

  • Les 1 - Ralph Moorman |Hormonen en fysiologie algemeen
  • Les 2 - Ralph Moorman |Symptomen, diagnose, oorzaak en remedie hormonale disbalansen
  • Les 3 - Astrid te Winkel | Spijsvertering, de basis van een gezonde levensstijl
  • Les 4 - Ralph Moorman |Hormonen en voeding
  • Les 5 - Ronald Smit |Hormonen en training
  • Les 6 - Ralph Moorman | Protocollen voor het behandelen van gezondheidsproblemen
  • Les 7 - Jacqueline Vogelaar |Voeding en psychologie -> eetgedrag
  • Les 8 - Wendy van Zon | Coachen naar gedragsverandering
  • Les 9 - Astrid te Winkel | Herhaling basis van hormonen/spijsvertering + Vragen
  • Les 10 - Examinator | Examen

Kijk voor meer informatie op de website van Sonnevelt Opleidingen
of neem contact op via info@sonneveltopleidingen.nl / 0418-515782.

Anderen over opleiding

“Ik heb lang met mijn uiterlijke onzekerheden rondgelopen. Een chronische huidziekte en google kwamen uit bij Ralph Moorman. De opleiding Trainer hormoonfactor leek mij geschikt om te volgen zodat ik het disfunctioneren van mijn lichaam beter zou gaan begrijpen. Wat ik nooit had kunnen voorzien was het enorme enthousiasme waarmee de verschillende docenten voor de klas staan. De deskundigheid, moeilijkheid en expertise die aan deze opleiding vaststaan en als laatste de magische klas, waar ik twee jaar na dato nog zo’n goed contact mee heb. De collega’s staan voor je klaar, vullen aan en leggen uit.”

~ Student, Carolien van de Kamp

“De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.

De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en de hormoonfactor voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo in korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.”

~ Student, Leen Pairon

Wat ik zo bijzonder en erg prettig vind aan iedereen die een bijdrage levert aan de opleiding Trainer Hormoonfactor, is dat ze altijd vol enthousiasme de lessen geven. Je kunt zien dat wat ze doen echt hun passie is en ook al hebben ze de lessen al zo vaak gegeven, ik krijg toch het gevoel alsof ze het voor de eerste keer vertellen. Dat geld voor Ralph Moorman, maar ook voor de andere docenten in zijn opleiding. Top! En het werkt aanstekelijk!

~ Suzanne van der Hoek

Datum:Bekijk hier de 6 momenten per jaar 

Tijd:09.30 tot 16.30 uur

Locatie:Health center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg (gratis parkeren, makkelijk te bereiken met OV)

Prijs:Bekijk hier de prijs en voordelen

Docenten:Ralph Moorman, Astrid te Winkel, Ronald Smit, Jacqueline Vogelaar, Wendy van Zon

Voor wie:Deze dag is voor mensen die werken in de gezondheids-/leefstijlbranche en die meer willen weten over de invloed van levensstijl op hormonen en over het hormoonstelsel zelf. Denk hierbij aan orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, diëtisten, personal trainers, leefstijlcoaches, mental coaches, stresscounselors.

Aantal personen:Maximaal 30 deelnemers

Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven, is marktleider in opleidingen op het gebied van vitaliteit en gezond leven. Én de enige Nederlandse opleider met een SNRO systeemaccreditatie, het NRTO-keurmerk én al 3 jaar op rij winnaar van de publieksprijs ‘Beste Opleider van Nederland’. Per 1 september 2016 is de opleiding Trainer Hormoonfactor (20 EC punten) op HBO-niveau geaccrediteerd.

Laat een reactie achter
Wordpress content guard plugin