Niet meer moe

Auteur: Hormoonfactor

moe zijnLinda Bisschops: “Nu voel ik me goed! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel energie had. Langzaam maar zeker raak ik mijn overtollige kilo’s kwijt.”

Al zolang ik me kan herinneren let ik op mijn gewicht. Als kind al had ik periodes waarin ik te zwaar was en er op mijn voedingspatroon gelet moest worden. Later in mijn tienerjaren begon ik met het eerste crashdieet. Waarna er nog velen zouden volgen.

Alle maaltijdvervangers, vet verbrandende soepen en weekmenu’s zijn bij mij de revue gepasseerd. En altijd maar met tijdelijk resultaat en altijd met extra kilo’s cadeau achteraf. Grote kans dat het die crashdiëten en slechte eetgewoontes zijn geweest die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat er na mijn eerste zwangerschap een trage schildklier werd geconstateerd.

Ik stond duidelijk onder invloed van stress (twee studies, kleine kinderen en een naderende echtscheiding). Mijn laatste zwangerschap en daaraan voorafgaande vruchtbaarheidsbehandelingen hadden de nodige kilo’s achtergelaten, die ik er maar niet af kreeg. Maar bovenal was ik moe, zo ontzettend moe. Halverwege de ochtend was ik al opgebrand en dan moest ik mezelf nog de dag door slepen.

Ik wist dat ik het heft in eigen hand moest nemen, kwam op het pad van De hormoonfactor en ben deze methode stap voor stap op mezelf gaan toepassen. Eerst de voeding met kleine stappen. Uitproberen wat voor mij werkt en wat niet werkt. Daarna aan de slag met stress en vooral de reductie daarvan en uiteindelijk de finishing touch door middel van training.

En nu? Nu voel ik me goed! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel energie had. Heel langzaam maar zeker ben ik mijn overtollige kilo’s kwijtgeraakt en inmiddels kan ik zeggen dat ik een gezond gewicht heb. Natuurlijk, er is nog ruimte voor wat verbetering, maar dat houdt me scherp. Mijn huid ziet er stukken beter uit, mijn haar valt niet meer uit en ik voel me niet meer opgeblazen.

Mijn 4 tips:

  1. Ik eet hormoonfactorproof: puur en onbewerkt, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij en e-nummer vrij.
  2. En nee, dat doe ik niet voor 100%. Ik pas dankbaar de 80-20 regel toe: 80% gezond, 20% zondigen. En dat werkt. Ik geniet op z’n tijd van een wijntje, chocolade of een etentje. Maar bovenal eet ik heerlijk en zeker niet weinig.
  3. Daarnaast train ik zo’n twee keer in de week, maximaal 45 minuten, voornamelijk krachttraining, want dat is het beste voor je hormoonbalans en bovendien het meest effectief. Veel meer dan dat is niet nodig en dat bevalt me wel. Zo blijft het leuk en ik hoef mezelf nooit meer naar de sportschool te slepen.
  4. Verder heb ik inmiddels mijn stress aardig onder controle. Door massages en yoga voel ik heel goed de stresssignalen van mijn lijf en kan ik op tijd maatregelen nemen.

Mijn levensstijl is duurzaam aangepast. Het kost me geen moeite, het kost geen handen vol geld en ik weet dat ik nu goed voor mezelf zorg. En dat betaalt zich terug in energie en vitaliteit. Ik ben meer dan tevreden. Veel moe zijn is verleden tijd!

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties