Verschillende klachten

regien theuns hormoonfactor trainer coachRegien Theuns: “juist alleen ikzelf kan er alles aan doen om zo lang mogelijk zo gezond en vitaal mogelijk te leven”.

 

Toen ik 48 werd kreeg ik steeds meer last van stemmingswisselingen, opvliegers, cellulite, dikke enkels, én  nam mijn gewicht met 10 kilo toe.. 

Ik bedacht dat ik zou gaan trainen voor een kwart marathon als tegenactie. Zonder echte hardloopervaring ging ik keihard van start met als verwachting dat ik me stukken beter zou gaan voelen. Het tegendeel was waar. Vaak liep ik kotsend en vol stress mezelf te dwingen een trainingsrun af te maken. Bovenop de klachten die ik al had, gingen mijn ogen met grote sprongen achteruit, ontstonden huidproblemen en kreeg ik extreem veel haarverlies die mijn ‘handelsmerk’ (een grote bos blonde krullen) al snel tot schedeldoorkijkniveau terugbracht. En dat laatste was voor mij simpelweg niet te verduren..

Pure paniek bracht me dan ook op het pad van De hormoonfactor. Kort daarna heb ik alles maar dan ook alles in mijn leven acuut omgegooid.

Wat heb ik gedaan?

  • Ik herinner me die ene vrijdagmiddag waarop de cola light, paprikachips en mini-marsjes in de vuilnisbak verdwenen.
  • Ik stopte met het slikken van de anticonceptiepil
  • Ik zonder enig idee naar de AH en reformwinkel reed voor mijn nieuwe basisinkopen.

Nu, ruim twee jaar later, waarvan inmiddels een ruim jaar als gediplomeerd Trainer Hormoonfactor, zijn mijn leefstijl, voeding en gezondheid (Het grootste deel van de tijd) in balans:

  • Mijn gewicht is weer 55 kilo
  • Ik eet als een bouwvakker
  • Voel me gezond en meestal energiek
  • Heb een regelmatige cyclus en geen overgangsklachten meer
  • Oh..én een gezonde bos haar.

Eerlijk gezegd sport ik niet eens en waar ik het eerste jaar superstreng was voor mezelf pas ik nu steeds vaker de 80-20 regel toe. Ik weet precies wat ik wel en niet kan doen. Als ik ’s avonds koffie drink lig ik wakker en suiker heeft ook niet zo’n beste uitwerking op mijn humeur en gestel. Als ik merk dat iets wat minder lekker gaat, stuur ik dat stukje specifiek even bij. Hoe fijn om de kennis en kunde te hebben én juist in mijn eigen lijf te ervaren wat er op fysiek, mentaal en emotioneel gebied kan veranderen.

Dat wil voor mij niet zeggen dat het leven het perfectionisme benadert, maar wel dat ik het inzicht heb dat; ‘juist alleen ikzelf kan er alles aan doen om zo lang mogelijk zo gezond en vitaal mogelijk te leven’.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(6stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox