Menstruatie beter

Auteur: Ir. Ralph Moorman

Joëlle Stolk: “Mijn menstruatie cyclus is regelmatiger en pijnloos geworden! Ik voel me weer in balans, voel mij fitter en meer zelfverzekerd.”

 

Ik was vrijgezel, bezig met afstuderen en ging geregeld feestjes af. Daar is het aankomen begonnen, wat ik op dat moment nog niet besefte. Na mijn studie besloot ik mijn spullen te pakken en op reis te gaan naar Nieuw Zeeland. Je past jezelf aan en gaat het land en de cultuur ontdekken, letterlijk proeven en waarnemen. Je probeert andere voeding en daar ben ik verslaafd geraakt aan de flat white’s (koffie) en de brownies, want bij de koffie moest wel wat lekkers. Daarnaast is mijn vriend een echte wijnliefhebber, waardoor er ook bij mij regelmatig een wijntje naar binnen ging.

Binnen korte tijd kreeg ik minder energie, werd down, minder gemotiveerd en kreeg ik ook nog eens een pijnlijke en een onregelmatige menstruatie.

Op een gegeven moment kwam ik een foto van mezelf tegen. Toen ik deze foto zag, schrok ik. Toen zag ik pas echt hoeveel ik eigenlijk was aangekomen. Ik besloot dat dit genoeg was en ben een sportschool in de buurt gaan zoeken. Op de sportschool ging het goed en ik voelde me wat lekkerder. Ik hield mij zoveel mogelijk aan de hormoonfactor. Uiteindelijk kreeg ik ook een andere baan, van zittend- naar een lopend beroep. Door deze extra beweging ging het afvallen nog sneller. Door op vaste tijdstippen te eten kwam ook mijn spijsvertering meer tot rust. Ik kreeg naar mijn idee veel meer energie. Nu ik meer structuur heb gekregen, gaat het volgen van een gezonde leefstijl makkelijker. Mijn menstruatie cyclus is regelmatiger en pijnloos geworden! Ik voel me weer in balans, voel mij fitter en meer zelfverzekerd.

Leuk weetje: Mijn zus probeerde zwanger te raken wat niet lukte. Ik ben haar keukenkastjes ingedoken en heb alle levensmiddelen op kleurcode (uit De boodschappencoach, groen – oranje – rood) gezet. Mijn zus raakte daarna binnen korte tijd zwanger en is veel gewicht kwijtgeraakt. Tot de dag van vandaag houdt zij en haar gezin zich nog steeds voor een groot deel aan deze leefstijl.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

menstruatie

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us