kookcoach

Leer lekker en gezond koken

En verbeter je eetpatroon voor altijd

Leer lekker en gezond koken

En verbeter je eetpatroon voor altijd

Alle kennis, motivatie en inspiratie die jij nodig hebt voor een blijvend gezond voedingspatroon.

Nooit meer die frustratie (‘je kunt tegenwoordig niks meer eten’), terugvallen in oude voedingspatronen en alles zelf uitvogelen (hallo vrije tijd!)

Start direct: voor maar €2,68 per dag. Snel en effectief naar een beter voedingspatroon.

Herken je dit?

Ik wil wel gezonder gaan eten, maar door tijdsgebrek val ik snel terug op de gekende (minder gezonde) gerechten.

Ik ben geen keukenprinses en heb totaal geen inspiratie. Op zondag blader ik door kookboeken en probeer ik een weekmenu samen te stellen, maar daar ben ik al snel meer dan een uur mee kwijt. Terwijl het dan nog moet beginnen (inkopen doen, klaarmaken, opruimen, ...).

Ik ben niet zo’n goede planner. Vaak heb ik niet de juiste ingrediënten in huis voor een gezonde maaltijd, terwijl er genoeg ongezonde dingen of voeding in blik of diepvries voorhanden is.

’s Avonds kan ik pas om 18u beginnen aan de avondmaaltijd. Mijn kinderen zijn dan al moe, dus mag het koken niet te veel tijd in beslag nemen.

Waar ik vooral tegen aan loop zijn de kosten voor gezonde maaltijden. Voor gezonde voeding betaal je meer, terwijl kant-en-klaar gewoon stukken goedkoper is.

Ik wil gezonder gaan eten, maar mijn man en kinderen lusten dat niet en ik heb niet de tijd of energie om telkens twee potjes te gaan koken.

Waar ik werk is geen keuken, dus neem ik vaak mijn toevlucht tot een belegd broodje of de snackautomaat. Niet gezond, ik weet het, maar ik heb geen zin om ’s ochtends vroeger op te staan om mijn lunch klaar te maken.

Dan past deze online begeleiding wellicht bij jou!

Het online programma dat van jou een gezonde keukenprinses maakt

Door De Kookcoach:

Spendeer je minder tijd in de keuken en komt er meer tijd vrij voor andere zaken (zoals me-time of tijd met je gezin).

Slaag je erin je voedingspatroon blijven te veranderen waardoor je je weer fitter en energieker voelt en je overtollige kilo’s kwijtspeelt.

Blijft je budget voor gezonde voeding onder controle.

Zit je nooit meer zonder inspiratie in de keuken.

Heb je niet het gevoel dat je “niets meer mag eten”, maar geniet je weer van je maaltijden.

Je leert in De Kookcoach:

Hoe je je tijd in de keuken maximaal kan benutten.

Hoe je ook tijdens drukke weken erin slaagt gezonde maaltijden op tafel te zetten.

Hoe je gezonde maaltijden kan bereiden die ook bij je man en kind(eren) in de smaak vallen zodat je geen twee potjes meer hoeft te koken.

Hoe je elke dag een gezonde lunch mee naar je werk neemt, zonder dat je daarvoor vroeger je bed uit moet.

Welke ingrediënten je altijd in huis moet hebben om in no time een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Hoe je variatie aanbrengt in je maaltijden zodat gezond eten leuk blijft en niet gaat vervelen.

Hoe je op een efficiënte manier inkopen kan doen zodat je meer tijd en geld overhoudt.

Inschrijven

Je staat er gelukkig niet alleen voor. Wij helpen je gedurende deze 4 weken en na die tijd blijf je toegang houden tot het online kookprogramma en de besloten Facebook groep voor al jouw vragen!

Ervaring van anderen

“De Kookcoach is top! Gelijk praktisch toe te passen, duidelijk opgezet en goed uitgelegd.”

~ Katja Smet

Wat gaan we samen doen?

Stap voor stap ga je je leefstijl aanpakken. Elke week integreer je nieuwe blijvende veranderingen in jouw voedingspatroon.

Week 1 - Motivatie: blijvend volhouden

Voordat je begint met koken, krijg je in de eerste week tips om jouw motivatie voor lange tijd te behouden zodat je na deze vier weken begeleiding het aangeleerde kookpatroon vol kan houden. Daarnaast krijg je achterliggende informatie over het belang van een goede hormoonbalans, calorieën versus hormonen en eetgedrag.

mindset

Week 2- Kopen: op supermarktsafari

In week twee gaan we de supermarkt in. Je leert welke basisingrediënten in jouw kastje thuishoren. Daarnaast kom je te weten welke superfoods (ofwel supervoeding) aanraders zijn en welke eiwitten, koolhydraten en vetten hormoonfactorproof zijn. Je leert ook alles over de voordelen van biologische voeding, etiketten lezen én welke gemaksproducten prima binnen een gezonde levensstijl passen.

boodschappen doen

 

Week 3- Bereiden: verantwoord koken

In week drie duik je de keuken in. Aan de hand van 6 regels om verantwoord te koken ga je aan de slag. Je krijgt handige lijstjes met must haves & nice-to-haves kitchen tools die het bereiden makkelijker maken. Je ontdekt ook hoe je tijd en kosten kan besparen, wat verantwoorde alternatieven zijn voor ongezonde voeding en hoe je jouw kinderen laat meegenieten!

eten bereiden

Week 4- Bewaren: restjes & kliekjes

De laatste week leer je alles over het optimaal benutten van restjes en kliekjes. Je komt te weten waar je op moet letten bij de verpakking, hoe je jouw ontbijt of lunch mee kunt nemen ‘on the go’ en hoe je verspilling kunt tegengaan.

eten bewaren

Tijdens deze vier weken geven we jou ook hele interessante bonussen! Check:

 

Tips om uit eten te gaan

Weekmenu en boodschappenlijst

Welke hormonen hebben invloed op je gewicht

Gezonde dranken

Lijst te vermijden toevoegingen

Hygiëne in de keuken

De voorbereidende werkzaamheden

Groenten en fruit bewaren zonder plastic

Bewaren in koelkast en diepvries

7 dagen ontbijt, lunch, diner en snacks

Wat krijg je?

4 weken online programma

€75

  • 4 Modules
  • 4 Video's
  • 4 Werkboeken
  • 9 Bonus documenten
  • 1 compleet weekmenu (28 recepten)
  • Besloten Facebook Community met 1 x per maand LIVE aanwezigheid van Leen Pairon voor het beantwoorden van al jouw vragen

Uitleg van de vier weken..

Voor wie is dit kook-
programma geschikt?

Het kookprogramma is voor jou als:

Je stap voor stap een nieuw voedingspatroon blijvend wilt doorvoeren en alle voordelen hiervan aan den lijve wilt ondervinden.

Je het boek De hormoonfactor hebt gelezen, maar merkt dat het nog niet lukt de veranderingen goed toe te passen of vol te houden.

Je een houvast, een extra stimulans of een stok achter de deur nodig hebt.

Je het belangrijk vindt dat je iets kunt volgen in je eigen tijd, waarbij je op elk moment op je gemak alle informatie kunt bekijken en lezen.

Voor wie is dit kook-
programma niet geschikt?

Het kookprogramma is niet voor jou als:

Je op zoek bent naar de snelste oplossing die niet blijvend is.

Je een voorgekauwd schema zoekt waarbij je zelf niet hoeft na te denken.

Je niet bereid bent dingen als gluten-, zuivel- en suikervrij uit te proberen en liever "gewoon" wilt blijven eten.

Veelgestelde vragen.

Op de dag dat we starten krijg jij een mail met jouw inloggegevens voor je eigen account op een besloten deel van de Hormoonfactor website. Je kunt hier op elk gewenst moment inloggen. Op het moment dat je inlogt kun je direct starten met module 1. Elke week volgt er een nieuwe module. Ook krijg je elke week 3 mailtjes van ons in je inbox met aanvullende tips en adviezen, waarbij de laatste mail altijd een evaluatiemoment is met specifieke vragen over de afgelopen week. Je kunt het programma vanuit je 'luie stoel' volgen via computer, laptop, mobiele telefoon, iPad. Je kunt het ook in je eigen tempo volgen.

Als je vragen hebt over de werking van het programma of als je problemen hebt bij het inloggen dan kun je contact opnemen met ons team via support@dehormoonfactoracademy.com. Ons team streeft ernaar om je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Vragen over de inhoud van het programma kan je stellen in de besloten Facebook community. Leen zal daar extra tips delen en je vragen beantwoorden.

Voor algemene vragen over de Hormoonfactor verwijs ik je graag naar onze website: www.dehormoonfactor.nl.

Dit kookprogramma is geen receptenboek maar geeft online ondersteuning bij het hele eetproces. Je krijgt opdrachten mee en ontvang motivatiemailtjes gedurende 4 weken. Gedurende deze 4 weken moet je ook echt zelf aan de slag om jouw voedingspatroon aan te passen. 

Ik geloof 100% in het voedingspatroon van De hormoonfactor. De ervaring van duizenden andere mensen wijst dat uit. Ik ga ervan uit dat jij een bewuste en doordachte keuze maakt als je dit kookprogramma koopt en ik vertrouw erop dat jij er volop induikt en je eigen verantwoordelijkheid voor jouw deel neemt. Er is geen geld- terug-garantie of creditmogelijkheid.

Bij elk recept met vis, vlees of gevogelte staat een vegetarisch alternatief aangegeven.

De bonussen zijn documenten waarin ik inhoudelijk dieper inga op bepaalde onderwerpen rond voeding.

In het werkboek staan de actiestappen behorende bij het onderwerp van die week. Het zijn kleine, haalbare stappen die je gaat zetten om in de praktijk ook echt tot resultaat te komen. 

Dit is een stap voor stap coaching naar de hormoonfactor voedingspatroon, zoals wij normaal ook coachen. Met dit programma geven wij gehoor aan de wens om alle theorie ook daadwerkelijk op een makkelijke en haalbare manier naar de praktijk te kunnen omzetten.

Er zijn meer deelnemers aan het online kookprogramma die het boek hebben, maar er zelf niet uitkomen, het niet in de praktijk weten te brengen of het niet volhouden. Het online kookprogramma geeft jou de tips, actiestappen en inzichten die jou ondersteunen bij een blijvende verandering in jouw voedingspatroon.

Je gaat dus alle informatie elke week meteen in de praktijk brengen, door het zetten van de bijbehorende actiestappen. En zo werk je stap voor stap toe naar een blijvende voedingsverandering.

Ook alle recepten zijn helemaal nieuw.

De Kookcoach kent de 80/20 regel: 80% gezond eten en 20% 'gezondigen'. Dat betekent dat je echt wel af en toe een ijsje of patatje of zakje chips of dat overheerlijke toetje kunt eten. Niemand houdt het vol om zichzelf voor altijd dingen te ontzeggen. Het gaat om het lange termijn gemiddelde. Als je basis goed is, kun je echt wel zo nu en dan 'gezondigen'. 

Meedoen? 

Van uitstel komt afstel dus waarom beginnen we niet vandaag...

Wie zijn wij?

 

Ik ben Ir. Ralph Moorman, voedingsdeskundige en de man achter de Hormoonfactor boeken. Tijdens mijn opleiding levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit heb ik veel geleerd over voeding en heb ik mij gespecialiseerd in de werking van voeding op het hormoonsysteem. Dat leverde waanzinnige resultaten op zoals meer energie, minder overgewicht en een betere conditie. Die resultaten verwerkte ik in boeken, online begeleidingsprogramma's en een opleiding.

Ik ben Leen Pairon, opgeleid als Trainer Hormoonfactor en Mental Coach. Ik inspireer en begeleid vrouwen naar een gezonde energieke levensstijl. Vaak merkte ik dat veel vrouwen het lastig vinden om gezonde voeding te bereiden en te kopen. Zelf houd ik ervan om te experimenteren in de keuken en met gezonde ingrediënten lekkere maaltijden op tafel te zetten. Vandaar dat ik met het idee kwam om samen met Ralph De Kookcoach te ontwikkelen, een 4 weken online begeleidingsprogramma om van iedereen een gezonde keukenprinses te maken.