Een ander mens

Ingrid van den Bogaert: “Achteraf kan ik zeggen dat op het gebied van voeding E621, caseïne uit melk en gluten de grote boosdoeners zijn.”

Het begon eind 2012, na alle ups en downs was ik het zo beu dat ik het roer om wilde gooien maar hoe kwam ik van mijn stemmingswisselingen af? En ja, daar stond een stuk van Ralph Moorman op internet en ik voelde dat m’n hormonen een date wilde voor mijn gezondheid.

Wat heb ik gedaan?

  • Ik maakte een afspraak met Ralph en ging met zijn advies aan de slag. Zo gemotiveerd als ik was hoefde ik niet al te lang te wachten op resultaat, na 3 weken volgens De hormoonfactor te eten voelde ik me al een ander mens.

Energiek, kon weer meerdere dingen tegelijk onthouden, de wereld had kleur, zag van alles om me heen, de mist in mijn hoofd was opgetrokken, kreeg weer passie en inzichten, én ben ook nog afgevallen!

Achteraf kan ik zeggen dat op het gebied van voeding E621, caseïne uit melk en gluten de grote boosdoeners zijn.

Lang hoefde ik vervolgens niet na te denken en volgde Ralph’s opleiding tot Trainer Hormoonfactor. Gelukkig hingen de kinderen en mijn man aan mijn lippen wanneer ik een lesdag achter de rug had en kon ik alles kwijt wat ik die dag leerde want ik was zo vol enthousiasme en nog steeds…

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(3stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marijke van der Linde
Marijke van der Linde
6 jaren geleden

Wauw Ingrid wat geweldig !! Ik ben er ook zo een , eet al twee jaar geen suiker,gluten,snelle koolhydraten,E-nummers meer en enkele keren geiten zuivel dat nog wel.Ik ben er niet echt van af gevallen maar dat hoefde ook niet.Ook ben ik geheel over gestapt op een gifvrij bestaan ,geen cosmetica meer tenminste niet die spullen die vol zitten met troep.Ik koop alles biologisch ook wasmiddelen en al ons eten.Het is een hele zoektocht geweest en nog steeds,eigenlijk zoek ik naar betere alternatieven. Ik ben al vanaf mijn 17de migraine patient. Vrij ernstig zelfs met soms wel elke week een… Lees verder »

Clara
Clara
6 jaren geleden

Graag zou ik willen weten hoe ik nu op verpakkingen terug kan vinden van zuivel producten of het caseine bevat. Tegenwoordig staat bijna overal wel goed aangegeven of een product lactose vrij is, maar over caseine kan ik weinig terug vinden.

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Clara
6 jaren geleden

Beste Clara,

Daar kan ik kort over zijn: koeienzuivel bevat caseïne. Ook zuivel van geit en schaap bevat caseïne maar is over het algemeen iets beter verteerbaar.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us