Hormoongevoelige borstkanker

Angré Strijd: “Sinds ik met De hormoonfactor aan de slag ben gegaan heb ik mij nog nooit zo goed gevoeld!”

In juni 2012 kreeg ik de diagnose hormoongevoelige borstkanker. Een tumor van 3 bij 3 centimeter die ik als doktersassistente volledig gemist had omdat ik dacht dat het een ontstoken spier was. Op advies van huisarts en oncoloog ben ik het traject ingegaan van chemo operatie. Daarna bleek dat de poortwachtersklier niet schoon was en bestraling volgde. De standaard is nog aromatase remmers voor 5 jaar. Gestart in december 2012 met Tamoxifen om te voorkomen dat de kanker terugkomt (geen garantie).

Aangezien ik een gezin heb met 4 kinderen die ik graag wil zien opgroeien ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Per “toeval” stuitte ik op het boek De hormoonfactor. Gaande ik het boek las zag ik weer mogelijkheden voor mijzelf om mij weer veel fitter te voelen.

Jammer dat ik het allemaal niet eerder heb geweten. De darmoperatie, die nodig was voor de darmontstekingen die ik had, was dan in 2010 ook niet nodig geweest. Evenals de oorontstekingen, gewrichtsklachten, en andere vage klachten. Allemaal tekenen van gluten en lactose intoleranties.

Mijn tip: 100% gluten-, zuivel-, en suikervrij eten en drinken. 

Eigenlijk ben ik sinds ik anders ben gaan eten en het roer heb omgegooid niet meer ziek geweest.

Het heeft mij ook te denken gezet over de reguliere gezondheidszorg. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in het “eten en de relatie ziekte”. Ik volg nu een cursus orthomoleculair voedingsdeskundige en ben op internet en in boeken steeds meer op zoek naar gezondheid. Omdat ik een christen ben heb ik daarbij het genisis dieet bij gepakt. Hierin staat eigenlijk ook al vermeld wat we moeten eten. Daarom ben ik in december 2014 een eigen bedrijf begonnen (www.strijdvoorgezondheid.nl) waarmee ik hoop mensen wakker te schudden zoals jij bij mij hebt gedaan! Daar ben ik je erg dankbaar voor Ralph.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(9stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!