Trainer/ coach Ingrid van Eijk

Ingrid van EijkIngrid van Eijk hormoonfactor trainer
De Kruiskamp 42
6611 AL Overasselt
Hormoonanalyse / Voedingsadvies / Boodschappencoach / Leefstijlcoach / Orthomoleculair adviseur/ Labonderzoeken/ Levenservaring

Mijn moto? Feed your body, mind & soul

Je hoort wel eens dat je elke dag 10.000 stappen zou moeten zetten. Maar wanneer dan? En is er iemand die dit met enige regelmaat lukt?

Ook voel je je niet altijd zo fit en vol met energie. Hoe komt dat eigenlijk, vraag je je misschien wel eens af. Eet ik wel goed? Wat is eigenlijk goed? Wat past er nou bij mij? Werk ik te hard? Is mijn relatie eigenlijk nog wel leuk. Volg ik mijn eigen leven wel, of eerder dat van anderen? Vraag na vraag ontstaat. Tijd om even stil te staan en uit te zoeken heb je niet.

Tenminste, zo ging dat bij mij. Vragen, vragen en nog eens vragen. Niet lekker in mijn vel zitten en niet precies begrijpen waarom. Want ik at toch wat in de winkels ligt? En dat zou toch niet verkocht worden als het niet goedgekeurd was?

Ik was vaak moe. Van werk naar de bank, televisie aan en de volgende dag weer hetzelfde. Vijf dagen in de week. In het weekeind uitslapen, huis schoonmaken en boodschappen doen voor de rest van de werkweek. Was dit leven? Het voelde als overleven. En ik was moe.

Soms dacht ik aan vroeger, toen ik nog wel veel energie had en zin om dingen te ondernemen. Wat was er nou anders, deed ik iets niet goed? Maar wat dan? Te moe om het uit te zoeken en alles wat ik hier en daar hoorde vond ik verwarrend. Ik had er gewoon de energie niet voor.

Wel dacht ik vaak aan mijn oma. Ze is bijna 90 jaar geworden. Zij onderzocht veel en had altijd voor ieder klachtje wel een poedertje of een vezeltje of een tip. Wat zou zij nou gedaan hebben? Ik begon liggend op de bank verschillende boeken te lezen over gezondheid maar ook over persoonlijke ontwikkeling. Tot ik een boek over hormonen las. Wat ik daar las, er ging een wereld voor mij open!

Ik las over voeding en de juiste beweging en pakte dit aan. Werd me meer en meer bewust van welke zaken allemaal invloed hebben op je gevoel van welbevinden. Dat hormonen daar een sleutelrol in spelen merkte ik aan mijn energie, want die keerde terug. En ook was het alsof er een mist uit mijn hoofd wegtrok. Alsof ik ineens alles meer helder zag, het leven beter begreep. En ik begon de verbanden te zien en de informatie niet meer verwarrend te vinden. Er is zoveel dat je voor jezelf kunt doen!

Er volgende een aantal uitdagende jaren die uiteindelijk in een burn out resulteerden. De rode draad in mijn leven werd onderzoeken hoe je jezelf gezond en fit kunt houden. Door middel van voeding, beweging, je stress niveau (= een hele belangrijke leerde die burn out mij). Gevolgd door verdiepingen onder andere op het gebied van darmgezondheid/spijsvertering, stress management, supplementen en de toegevoegde waarde van onderzoeken. Van alles heb ik gedaan en uitgeprobeerd op mijzelf. Ik heb mij verdiept in vele aspecten rondom gezondheid zodat ik nu met een holistische blik kan kijken naar jou. En ik blijf me verdiepen, want mijn honger naar nog meer kennis is niet te stoppen!

Omdat iedereen anders is kijk ik graag met je mee wat voor jou gaat werken. En dit is een samenwerking, want alleen jij kan het doen. Ik kan je de deur laten zien, maar jij mag deze openen en er doorheen stappen.

In onze begeleiding maak ik een persoonlijk plan op maat voor jou met die aspecten die voor jouw gezondheid en welbevinden de meeste gezondheidswinst behalen. Dit kan een kort of lang traject zijn, dat bespreek ik graag met je. Op mijn website vind je informatie. Lets connect!

Feed your body, mind & soul