Trainer/ coach Kathelijn van Dongen

Natuurlijk bij Kaatkathelijn van dongen
Kathelijn van Dongen
Locatie 1: Hatertseweg 665, 6535 ZR Nijmegen
Locatie 2: Markt 13, 5361 GH Grave

www.natuurlijkbijkaat.nl
kathelijn@natuurlijkbijkaat.nl
06-19626961

Hormoonanalyse, voedingsadvies, natuurvoedingsadviseur, NLP life coach, workshops, 1 op 1 coaching, VIP-consult, gratis en vrijblijvend kennismaken.

Over mij…
Wil je energiek en fit zijn? Je sterk voelen en er stralend uitzien? Bevrijd van eetbuien maar heb je door alle drukte in je leven even geen idee hoe dat doel te bereiken? Geen probleem! Ik – Kathelijn van Dongen van Natuurlijk Bij Kaat – help je met veel plezier op weg. Dat doe ik door mijn ervaring en kennis met je te delen.

Je hoort mij vaak zeggen dat je ‘brutaal eerlijk’ naar jezelf moet durven te kijken. Het is tijd om dat zelf ook te doen. Als je tegenover mij zit, denk je misschien dat ik altijd slank ben geweest. Maar wist je dat voeding mij al jarenlang bezighoudt? In 2009 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent succesvol afgerond, vanaf 2014 ben ik gediplomeerd natuurvoedingsadviseur en in 2018 heb ik het diploma tot trainer hormoonfactor in bezit. Maar ook in de jaren daarvoor heeft voeding mijn leven beheerst. En dan niet in de positieve zin van het woord. Nee, ik heb jarenlang gestreden tegen de EETSTOORNIS BED (Bing Eating Disorder).

Ik ken de STRUGGLE die jij ervaart. Hoe het bij mij ging? Ik at tot ik letterlijk tot de nok toe vol zat. Een wereldgerecht voor twee à drie personen? Dat was mijn avondeten. Slecht? Nee joh, ik had toch gekookt? Naar de frituur gaan en snacken; dat was ongezond. In zo’n wereldgerecht gebruikte ik tenslotte wel diverse groenten. En toch had ik ’s avonds honger. Dan pakte ik chips. Geen bakje. Nee, een hele rol Pringles met chilisaus. En dat zeker twee, drie avonden in de week. Of chocolade. Ja, daar heb ik me ook vaak aan vergrepen. Ik werkte in een bioscoop; daar lagen zoveel verleidingen op de loer.

Cambridge, Herbalife, Montignac, shaken, brood-, en zelfs het ziekenhuisdieet – ik deed het allemaal. Zoals ik net al zei: overdag ging het best goed. Soms viel ik af, andere keren niet. Dan was dat natuurlijk altijd de schuld van iemand anders. Dat ik zelf ’s avonds een dubbele portie op at; daar was ik me helemaal niet van bewust. Het was een GEWOONTE GEWORDEN. Net als die bakken chips als ik de kassa had geteld en de chocoladerepen waarin ik mijn troost vond als het even niet meezat. Bij de boodschappen ging het al mis; ik kocht veel in de aanbieding, waardoor ik het voor mezelf goed praatte dat ik van alles dubbele porties in huis haalde. En was zo’n verpakking dan open – bijvoorbeeld van de roze koeken – dan keken die andere koeken me vragend aan. Hup, daar gingen ze vervolgens mijn mond in.

Toch vond ik mezelf niet lelijk. Natuurlijk zag ik in dat ik mooier zou zijn met wat kilootjes minder. Als ik twee kilo was afgevallen, zag ik al het verschil. Het maakte me onzeker. Koos altijd voor zwarte kleding; lekker veilig, zodat ik niet opviel. Mensen die mij van tien jaar geleden kennen, herkennen mij niet meer. Die staan te kijken van de KRACHT DIE IK NU UITSTRAAL.

Toen mijn moeder overleed, was dat voor mij de reden om HET ROER OM te gooien. Ik wil mezelf later niet voor de kop stoten en denken ‘had ik toen maar gezonder geleefd’. Natuurlijk eet ik nog steeds wel eens een toastje met brie of een appeltaartje. En een wijntje lust ik absoluut. Maar ik kies er wel heel bewust voor. Niet omdat het ‘voor de gezelligheid’ moet, maar omdat ik er echt zin in heb.

Met behulp van een diëtiste, die gespecialiseerd is in eetstoornissen, kreeg ik grip op BED. Ja, ik kan écht zeggen dat ik mijn eetstoornis volledig heb overwonnen.
Mijn gewicht heb ik volledig onder controle dankzij de zelfhulpboeken van Meijke van Herwijnen, waar ik in mijn praktijk ook mee werk. En het hormoonfactor-programma van Ralph Moorman.
Ik gebruik geen pakjes en zakjes meer. Daarnaast beweeg ik ook veel meer. Zo heb ik stapje voor stapje echt toegewerkt naar een blijvend gezonde levensstijl. Inmiddels maak ik zelfs onbewust gezonde keuzes, ik heb energie voor tien en ben ontzettend gefocust. Dat gun ik iedere vrouw. Daarom ben ik dit werk gaan doen.

Mijn achtergrond zorgt ervoor dat ik jou zo goed kan coachen. Ik TRAP NIET IN SMOESJES; ik herken ze namelijk van vroeger en prik er zo doorheen. Daar zal ik je mee confronteren. Dat is heftig; dat besef ik. Maar weet één ding: ik doe dit omdat ik je een fit, energiek en stralend leven gun.

Wat ik toen niet wist en nu wel is dat hormonen dit onder anderen bepalen:

  • je honger- en verzadigingsgevoel
  • je ‘zoete’ trek
  • of je voeding verbrandt of opslaat als energie
  • hoeveel vocht je vasthoudt
  • of je voeding omzet in vet of gebruikt voor spieropbouw
  • wáár je vet opslaat
  • op welke plekken het vet als eerste wordt verbrand als je op dieet gaat of in beweging komt.

Ze bepalen zelfs in grote mate of je de wilskracht en energie kunt opbrengen om aan een dieet- of afvalprogramma te beginnen.

Dus pak die telefoon en bel mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Liefs Kathelijn