Trainer/ coach Aida Tekle

Aida’s Balanced Nutritionaida tekla trainer hormoonfactor coach
Aida Tekle
Lutulistraat 5
2332 EB Leiden

www.aida-balancednutrition.com
info@aida-balancednutrition.com
06 – 11 90 36 15

Hormoon analyse, Voedingsadvies, Coaching, Orthomoleculair therapie, ervaringsdeskundige.

Aida’s Balanced Nutrition

Mijn naam is Aida en ik ben Trainer Hormoonfactor en Orthomoleculair Therapeut. Mijn passie is om je te helpen je gezondheid te verbeteren door van (hormonale) gezondheidsklachten af te komen, meer energie te krijgen en, indien gewenst, gewicht (vet) te verliezen. Ik geef consulten ook in het Engels en Italiaans.

Omdat ik aangesloten ben bij beroepsvereniging MBOG, worden mijn consulten deels vergoed door de zorgverzekeraar. 

Orthomoleculair Therapie streeft naar optimale concentraties van biochemische stoffen in het lichaam om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Het doel is om het lichaam optimaal te laten functioneren.

Met orthomoleculaire voeding baseren wij ons advies op de individuele biochemie, nutriënttekorten, disbalansen in hormonen en/of maagdarmkanaal, werking van de lever, en het immuunsysteem. Deze voedingsdeficiënties kunnen in vitamines, mineralen of aminozuren (bouwsteen van eiwitten) liggen.

Mijn reis op het gebied van voeding en gezondheid begon in 2009 toen ik onderzocht hoe ik mijn huidig gewicht kon behouden zonder continue honger te hebben. Ik heb namelijk m’n hele jeugd last gehad van overgewicht en was er eindelijk in geslaagd om af te vallen. In mijn onderzoek kwam ik informatie tegen met betrekking tot hormonen en voeding en hoe ze onze eetlust, verzadiging en metabolisme beïnvloeden. Er ging een wereld voor me open! En ik dacht “hier wil ik meer over weten!”.

Sindsdien heb ik zowel Nederlandse als Noord-Amerikaanse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire therapie, hormonen en voedingscoaching.

Waar kan ik je mee helpen

Een aantal voorbeelden van gezondheidsgerelateerde klachten waar ik je mee kan helpen zijn: hoge bloeddruk, insulineresistentie, type 2 diabetes, hoog cholesterol, overgewicht, leververvetting en vermoeidheid. Daarnaast ook hormoon gerelateerde problemen als vermoeidheid door bijnieren (hypoadrenalisme), hoog cortisol en trage schildklier. Op m’n site kun je verder lezen over waar ik je nog meer bij kan helpen.