Trainer/ coach Suzanne Janssen

Praktijk Suzanne JanssenSuzanne Janssen
Suzanne Janssen
Prins Mauritslaan 13
6571 CT Berg en Dal (Nijmegen)

www.praktijksuzannejanssen.nl
info@praktijksuzannejanssen.nl
06-83897187

 

Hormoon analyse, voedingsadvies, boodschappen coach, beweegadvies, natuurgeneeskunde, Neuro Emotionele Integratie (NEI), Luisterkind, Essentie coaching

Een verstoorde hormoonbalans kan tot veel verschillende klachten leiden. Van een trage stofwisseling, slaapproblemen, bloedsuikerdips, vermoeidheid, een slechte huid en verlaagd libido, tot klachten als heftige menstruaties, PMS, overgangsklachten, vleesbomen etc. En nog zoveel meer! Hormonen hebben immers een centrale rol in het regelen van veel lichaamsprocessen. En dat fijngevoelige systeem kan gemakkelijk uit balans raken bij stress, een verkeerd voedingspatroon, te weinig beweging etc.

Aanpak van het totaalplaatje
Gelukkig is er veel bij te sturen met de juiste aanpak. Een kenmerk van mijn aanpak is dat we naar je klachten kijken vanuit een totaalplaatje. Dat betekent dat we kijken naar voeding, leefstijl, de invloed van stress etc, én indien nodig nog een laagje dieper.
Als Hormoonfactor coach kan ik in combinatie met mijn achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut de lichamelijke kant van klachten goed behandelen. Door middel van voedingsadviezen, het behandelen van bijvoorbeeld een lekkende darm, het inzetten van supplementen of kruiden, de juiste beweging, stressmanagement etc. Daarnaast heeft mijn ervaring me door de jaren heen geleerd, dat klachten (zeker chronische en moeilijk behandelbare klachten) soms ook nog een diepere oorzaak hebben.

Soms is een laagje dieper nodig
Soms willen klachten je namelijk op een dieper niveau (ook) nog iets vertellen. Niet alleen je lichaam is dan uit balans, maar ook op een dieper niveau wordt er aan de bel getrokken. Onverwerkte emoties en belemmerende denkpatronen kunnen zich op een gegeven moment fysiek uiten. Of je beweegt in je leven in een richting die eigenlijk niet past bij wie je werkelijk bent. Je leeft niet je volle potentie, terwijl iets van binnen dat wel wil. Alsof iets diep van binnen roept: hé, ik ben er ook nog! Dat begint vaak met een fluisterstemmetje. Maar als dat niet gehoord wordt, zal het zich op andere manieren laten horen om je wakker te maken, tot aan fysieke klachten toe.

Werkwijze
We gaan daarom eerst in kaart brengen wat er allemaal speelt. Waar liggen de oorzaken? Is het alleen lichamelijk en op het gebied van leefstijl? En wat is er daar dan precies uit balans en hoe brengen we dat weer in balans? Of speelt er nog meer? We kijken welke van de werkwijzen die ik mijn rugzak heb, op dat moment het beste ingezet kan worden. Naast de Hormoonfactor kan dat bijvoorbeeld ook natuurgeneeskunde, Neuro Emotionele Integratie (NEI), Luisterkind (ook voor volwassenen!) of Essentie coaching zijn. Afhankelijk van wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Met als doel dat je gezonder, lichter en gelukkiger door het leven kan gaan.

Contact en vergoeding
Voel je welkom om contact op te nemen voor vragen, het voorleggen van jouw situatie, een korte telefonische kennismaking of om een afspraak te maken. En misschien goed om te weten: veel zorgverzekeraars vergoeden mijn consulten (gedeeltelijk) vanuit een aanvullend pakket.
Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en er samen aan te werken dat jij weer vitaal in het leven staat!

www.praktijksuzannejanssen.nl