Trainer/ coach Saskia Krippendorf

Coachcentrum Amstellandsaskia krippendorf
Saskia Krippendorf
Stationsweg 38-D
1431 EG Aalsmeer

06-53509995
www.hormoonfratsen.nl
info@hormoonfratsen.nl

Hormoon analyse / Voedingsadvies / Coaching

Mijn naam is Saskia Krippendorf, 50 jaar, getrouwd, moeder en nog zo veel meer.

Ongeveer 7 jaar geleden kwam ik in de pre fase van de overgang, ik herkende mezelf soms niet meer. Dit alles heeft mij als mens flink veranderd en ja, dat was soms best uitdagend en spannend. Buiten de hormonale veranderingen die plaatsvonden in mijn lichaam ben ik mij gelukkiger gaan voelen, beter voor mijzelf gaan zorgen. Meer mijn grenzen gaan voelen en ook gaan aangeven in mijn omgeving. Liefde voor mezelf is hierin een belangrijk aspect geworden, ik durf nu te kiezen wat voor mij goed is. Ik noem het een beetje de Fuck It fase, geen tijd en ruimte meer voor onbenul en tijdsverspilling. De daadwerkelijke overgang, waar ik inmiddels alweer een tijdje inzit kan ik door mijn huidige leefstijl goed behappen. De zelfkennis en aangepaste leefstijl zorgt voor een goede balans en vertrouwen dat ik het goed heb gedaan en nog meer aankan. De veranderde leefstijl, voornamelijk de keuze voor gezondere voeding heeft er aan bijgedragen dat mijn gezondheid vooruit is gegaan ten opzichte van meerdere allergieën. Mijn immuunsysteem is aanzienlijk verbetert.

Jezelf kwijtraken kan heel verwarrend zijn voor jou maar ook voor je omgeving. Je verandert (misschien)soms in een heks die op een bezemsteel zou willen wegvliegen van alles en iedereen. De overgang lijkt misschien nog zo ver weg, je bent nog te jong, je voelt je nog helemaal niet oud en je leeftijd verraadt ook nog helemaal niet dat je als vrouw al in een overgangsperiode zit.

Ieder mensenlichaam is anders en daarom zijn er ook geen vaste regels om te kunnen bepalen of jij al in de overgang komt of bent. Je leeftijd is hierin niet bepalend, de pré fase (de periode vóór de overgang) kan jaren duren en al allerlei klachten en/of symptomen met zich meebrengen.

Ik noem maar even paar dingen op: onregelmatig ongesteld, meer zweten, sneller warm(opvliegers), onrustiger slapen, sneller verdrietig, doemdenken, duizeligheid, negatief voelen, andere mensen minder leuk vinden, sneller boos en geïrriteerd. Sneller aankomen in gewicht, vaker hoofpijn(migraine), meer spierpijn, lichamelijke stijfheid. Minder weerstand, sneller ziek. Nou ja, eigenlijk alles waarin je jezelf niet herkent en last van hebt.

En dat gebeurt allemaal onder invloed van hormonen. Deze hormonen doen dit niet zomaar ineens maar worden extra geactiveerd door een aantal factoren. De grootste hiervan is jouw leefstijl. Met leefstijl wordt bedoeld, voeding, beweging maar ook ontspanning. Voeding is een belangrijke, je darmen hebben veel invloed op je gezondheid dus ook op hoe je je voelt, hoeveel stress je ervaart en of je voldoende tot rust kunt komen. Je lichaam verandert, ook naarmate je ouder wordt, en vraagt om meer hulp van jou.

In 2019 heb ik ervoor gekozen om een opleiding tot hormoonfactor trainer van Ralph Moorman te gaan doen omdat ik er aan toe ben om ook anderen te gaan ondersteunen in hun zoektocht naar een (ver)beter(d)e versie van zichzelf. Daarnaast ben ik medisch geschoold als doktersassistente en orthomoleculair adviseur Gewicht.

Ik vind het vooral belangrijk dat jij gaat leren luisteren naar je gevoel en de signalen die je lichaam je geeft gaat herkennen en daarmee ook erkennen. Ik weet dat je met kleine veranderingen al heel veel kunt bereiken. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij deze veranderingen makkelijk in jouw leven kunt toepassen.

Verwacht geen wonderen, verwonder jezelf!