Leefstijl aangepast

Gerda van Dijk hormoonfactor trainer coachGerda van Dijk: “als je ziet wat gezond leven met je doet, waarom heb je dan nog wetenschappelijk bewijs nodig? Dat bewijs ben je zelf!”

Mijn eerste ervaring met De hormoonfactor, eind 2010, las ik op een fitnessforum waar ik al een tijd lid van was. Het was een bericht over het boek De hormoonfactor dat geschreven was door één van de leden. Het was een lange “draad” van berichten waarbij de schrijver door sommigen flink bekritiseerd werd.

Ik was in die tijd op zoek naar de oorzaak van mijn klachten, o.a. de vraag waarom ik ondanks veel sporten en weinig eten, niet afviel. Door de discussie op dit forum werd ik nieuwsgierig en heb het boek besteld.
 De hormoonfactor las ik in één adem uit, legde het neer en zei: “Dit is het”. Omdat het december was, vond ik 2 januari een mooie dag om te starten. De eerste weken waren vooral gericht op het uitzoeken van welke producten je beter wel en welke je beter niet kunt eten, anders trainen en meer ontspannen.

Na een maand voelde ik mij al een ander mens. In plaats van met moeite uit bed komen, sprong ik er vol energie uit. Langzaam maar zeker verloor ik gewicht en verdwenen er veel klachten.


Vanaf het moment dat ik begon met De hormoonfactor leefstijl, werd ik ook lid van het Hormoonfactorforum. Daar stak ik veel van op. Ik was zo enthousiast dat ik mij een jaar later aanmeldde voor de opleiding. Dat was het begin van een lange serie van opleidingen, seminars, cursussen etc. Toen ik zag wat een gezonde leefstijl met je kan doen, wilde ik hier steeds meer over weten.

In mijn praktijk help ik nu mensen bij hun gezondheidsproblemen. Hierbij komen mijn eigen ervaring en  kennis goed van pas.
 De discussie die destijds gevoerd werd over het boek ging over het wel of niet ontbreken van wetenschappelijk bewijs. Mensen schijnen dit vaak te willen zien. Ik zeg dan maar: als je ziet wat gezond leven met je doet, waarom heb je dan nog wetenschappelijk bewijs nodig? Dat bewijs ben je zelf!”

(4stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's.

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us