hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans voor vrouwen | Nieuw boek | Ralph Moorman

Hormoonbalans voor vrouwen! Eindelijk een super praktisch boek over hoe je jouw hormonen in balans kan krijgen.

Samenvatting van het boek

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over.

Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 40 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep;

  • van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden,
  • van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie,
  • en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes.

We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.

Want het fijne is: je kunt er veel meer aan doen dan je denkt. Of dan de meeste artsen denken. Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging. Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig.

Resultaat bereiken

In Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je dat zo eenvoudig mogelijk kunt bereiken. Wat kun je beter wel of juist niet eten? Welke supplementen kunnen helpen? En welke vormen van beweging en sport? Concrete tips, helder advies en veel voer (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken brengen je hormonen terug in balans. Vaak zonder tussenkomst van medicijnen. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger.

Uniek aan het boek is de dubbele aanpak die veel verder gaat dan alleen de medische: een arts én een coach op het gebied van voeding en levensstijl hebben hun kracht en kennis gebundeld. Dit boek is daar het resultaat van.

De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts. Hormoonbalans voor vrouwen is deel III in de bestsellerserie De hormoonfactor/ Het hormoonbalansdieet.

  1. De hormoonfactor: inclusief uitleg van het hormoonstelsel, het middels een symptomenlijst kunnen testen welke hormonen bij jou uit balans zijn én tips voor een gezonde leefstijl.

  2. Het hormoonbalansdieet: vol met recepten voor ontbijt, lunch en diner én dieet ervaringen van volgers die wilden afvallen en hormoonklachten op wilden lossen.

Inleiding ‘hormoonbalans boek’

In De hormoonfactor (eerste druk in 2009) staan de hormonen die het belangrijkst zijn voor uw gezondheid beschreven. In dit boek is over­zichtelijk uitgewerkt hoe onbalans tussen deze hormonen te herkennen is en hoe u deze door de juiste voeding, training, en stressreductie kunt herstellen.

De jaren na het verschijnen van De hormoonfactor kwa­men er opvallend veel succesverhalen naar buiten; vrouwen die hun hormoonklachten hadden aangepakt en overwonnen. Dit varieerde van een regelmatigere cyclus met minder menstruatieklachten tot minder overgangsklachten. Maar ook specifiekere klachten werden overwonnen, zoals endometriose, cystes, myomen en PCOSOok deze aandoeningen bleken minder te kunnen worden of zelfs over te gaan.

Vrouwenklachten

Het is duidelijk dat vrijwel alle vrouwelijke hormoonklachten te beïn­vloeden zijn met uw levensstijl. Dit gaat niet alleen om het voorkomen er­van, maar ook om een ondersteunende werking bij de behandeling door arts of gynaecoloog. Bij eenmaal ontstane vrouwelijke hormoonklachten is symptoombestrijding soms onvermijdelijk. Zo kan hormonale medica­tie of operatief ingrijpen noodzakelijk zijn. Maar als men tegelijkertijd aan de oorzaken in de levensstijl werkt, zal medicatie bij veel klachten minder nodig zijn, alleen tijdelijk of soms zelfs overbodig zijn.

In dit boek vindt een unieke samensmelting plaats. Ralph Moorman van De hormoonfactor is levensmiddelentechnoloog en gezondheidsadviseur op het gebied van levensstijl en Barbara Havenith is een regulier geschoolde gynaecoloog. Ze benaderen beiden vanuit hun eigen expertise het onderwerp en komen zo tot een synergie. Zo kunt u uw hormoonklachten van twee kanten aanpakken en écht op­lossen.

In het eerste deel van dit boek lees je de werking van de vrouwelijke cy­clus en haar hormonen, tot in detail. In deel twee de symptomen en oorzaken van onbalans tussen deze hormonen én de basistips op het gebied van voeding, training en stressreductie.

Het is belangrijk om deel een en twee goed door te lezen, omdat u deze basiskennis nodig hebt om het derde deel goed te kunnen begrijpen. In het derde deel staan de specifieke vrouwelijke hormoonklachten uitgewerkt: bij iedere klacht de uitleg, de symptomen, de oorzaken, wat de arts doet en wat u zelf kunt doen. Regelmatig wordt naar deel 1 verwe­zen als reminder.

-> Hier kan je het boek bestellen en de recensie van andere kopers lezen.

(38stemmen, gemiddeld: 3,58 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny van Vessum
Henny van Vessum
6 jaren geleden

Geweldig Ralph. Dank je wel. Ik wacht er met smart op.

saskia Krippendorf
saskia Krippendorf
6 jaren geleden

Super, kan niet wachten

Tineke Heesen
Tineke Heesen
6 jaren geleden

Wat een bijzonder mooie en goede krachtenbundeling is dit!
Ben al een tijd fan van jullie beider benadering en behandeling van disbalans van met name de vrouwelijke hormonen en gebruik het veel in mijn praktijk als Overgangsconsulente.
Ik kijk uit naar het moment dat het boek uitkomt!
Misschien al eerder via jullie te bestellen? !

kaar
kaar
6 jaren geleden

Al meer dan 10 jaar deze ellende, ben er klaar mee, je leven wordt vreselijk beïnvloed door de hormonen, en ik wil er af!

ella
ella
6 jaren geleden

Dit boek kan letterlijk levens veranderen en misschien zelfs redden: zeker in het land waar de stemming erg anti-hormoon is (kijk maar naar de site zoals vrouwenovergang(punt)nl) – simpelweg omdat er geen informatie is. Kijk er naar uit.

angelique
angelique
6 jaren geleden

ben benieuwd ik hen zelf PCOS en weet als geen ander hoe lelijk hormonen kunnen zijn…De klachten en hoe ermee om te gaan !!

Joke
Joke
6 jaren geleden

Heb je hier als 62 jarige ook iets aan? Met vr. Gr.

Sanne
Sanne
6 jaren geleden

Ik hoop (net als Tineke Heesen) dat het boek al eerder bij jullie te bestellen is!!

Anthon
6 jaren geleden

Proficiat Ralph ! Een voortreffelijk boek en een prachtige handleiding voor het aanpakken van damesproblemen in de orthomoleculaire praktijk ! Zie mijn preview op http://www.vita-info.nl

José
José
6 jaren geleden

Ik heb een vraagje, ik zit midden in mijn chemokuur vanwege borstkanker. Ik ben door de TAC-kuur 10 kilo aangekomen en moet straks starten met tamoxifen. Deze hormoontherapie heeft als bijwerking gewichtstoename. Artsen zeggen dat dit op dit moment niet het belangrijkste is en dat is ook zo. Maar je voelt je niet echt stoer met een kaal hoofd, borst eraf en overgewicht!! Hier komt nu mijn vraag: is het voor mij veilig om deze levensstijl te volgen en val je hier ondanks de medicijnen wel vanaf?

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  José
6 jaren geleden

Hallo José,

De Hormoonfactor is een manier van leven waabij je pure voeding eet, daar is dus niets gevaarlijks aan. Let er wel op dat je voeding vermijdt die oestrogenen kunnen bevorderen en gebruik verzorgingsproducten die geen xeno-oestrogenen bevatten. Zoe ook de blog van Ralph over kanker.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Nienke
Nienke
6 jaren geleden

Ik heb de hormoonfactor, dit boek en het hormoonbalansdieet aangeschaft, maar nu mis ik een stuk over borstvoeding. Ik heb ernstig last van PMS en een korte cyclus van 23-24 dagen. Nu geef ik bijna 2 jaar borstvoeding en ik heb op een andere site gelezen dat prolactine, wat nodig is voor borstvoeding progesteron laat dalen, om zo een zwangerschap te voorkomen. Maar mijn menstruatie is al sinds maand 3 na de bevalling weer op gang gekomen. Ik vermoed nu behoorlijke oestrogeendominantie, maar ik wil de borstvoeding nog niet afbouwen tot mijn zoontje dat zelf wil, zials het dus bedoeld… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Nienke
6 jaren geleden

Beste Nienke, Dat je een PMS hebt, een korte cyclus en oestrogeendominantie wijst toch op een laag progesteronniveau. Oestrogeendominantie kan komen doordat er te veel oestrogeen is en een normale progesteronspiegel, dan is oestrogeen dominant geworden t.o.v. progesteron. Je kunt ook te weinig progesteron hebben en een normale oestrogeenspiegel. In het laatste geval, ik vermoed dat jij dat hebt, heeft het geen zin om DIM te gebruiken. Ik denk dat het zinvol is om niet zelf te gaan dokteren maar om hiermee naar een expert te gaan bv. een trainer Hormoonfactor of de Vrouwenpoli in Boxmeer (van de schrijfster van… Lees verder »

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit (levensmiddelentechnologie) heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us