hormoonbalans voor vrouwen

Hormoonbalans voor vrouwen | Nieuw boek | Ralph Moorman

Auteur: Ir. Ralph Moorman

Hormoonbalans voor vrouwen! Eindelijk een super praktisch boek over hoe je jouw hormonen in balans kan krijgen.

Samenvatting van het boek

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over.

Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 40 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep;

  • van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden,
  • van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie,
  • en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes.

We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.

Want het fijne is: je kunt er veel meer aan doen dan je denkt. Of dan de meeste artsen denken. Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging. Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig.

Resultaat bereiken

In Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je dat zo eenvoudig mogelijk kunt bereiken. Wat kun je beter wel of juist niet eten? Welke supplementen kunnen helpen? En welke vormen van beweging en sport? Concrete tips, helder advies en veel voer (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken brengen je hormonen terug in balans. Vaak zonder tussenkomst van medicijnen. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger.

Uniek aan het boek is de dubbele aanpak die veel verder gaat dan alleen de medische: een arts én een coach op het gebied van voeding en levensstijl hebben hun kracht en kennis gebundeld. Dit boek is daar het resultaat van.

De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts.

Bestel hier het boek

Inleiding ‘hormoonbalans boek’

In De hormoonfactor (eerste druk in 2009) staan de hormonen die het belangrijkst zijn voor uw gezondheid beschreven. In dit boek is over­zichtelijk uitgewerkt hoe onbalans tussen deze hormonen te herkennen is en hoe u deze door de juiste voeding, training, en stressreductie kunt herstellen.

De jaren na het verschijnen van De hormoonfactor kwa­men er opvallend veel succesverhalen naar buiten; vrouwen die hun hormoonklachten hadden aangepakt en overwonnen. Dit varieerde van een regelmatigere cyclus met minder menstruatieklachten tot minder overgangsklachten. Maar ook specifiekere klachten werden overwonnen, zoals endometriose, cystes, myomen en PCOSOok deze aandoeningen bleken minder te kunnen worden of zelfs over te gaan.

Vrouwenklachten

Het is duidelijk dat vrijwel alle vrouwelijke hormoonklachten te beïn­vloeden zijn met uw levensstijl. Dit gaat niet alleen om het voorkomen er­van, maar ook om een ondersteunende werking bij de behandeling door arts of gynaecoloog. Bij eenmaal ontstane vrouwelijke hormoonklachten is symptoombestrijding soms onvermijdelijk. Zo kan hormonale medica­tie of operatief ingrijpen noodzakelijk zijn. Maar als men tegelijkertijd aan de oorzaken in de levensstijl werkt, zal medicatie bij veel klachten minder nodig zijn, alleen tijdelijk of soms zelfs overbodig zijn.

In dit boek vindt een unieke samensmelting plaats. Ralph Moorman van De hormoonfactor is levensmiddelentechnoloog en gezondheidsadviseur op het gebied van levensstijl en Barbara Havenith is een regulier geschoolde gynaecoloog. Ze benaderen beiden vanuit hun eigen expertise het onderwerp en komen zo tot een synergie. Zo kunt u uw hormoonklachten van twee kanten aanpakken en écht op­lossen.

In het eerste deel van dit boek lees je de werking van de vrouwelijke cy­clus en haar hormonen, tot in detail. In deel twee de symptomen en oorzaken van onbalans tussen deze hormonen én de basistips op het gebied van voeding, training en stressreductie.

Het is belangrijk om deel een en twee goed door te lezen, omdat u deze basiskennis nodig hebt om het derde deel goed te kunnen begrijpen. In het derde deel staan de specifieke vrouwelijke hormoonklachten uitgewerkt: bij iedere klacht de uitleg, de symptomen, de oorzaken, wat de arts doet en wat u zelf kunt doen. Regelmatig wordt naar deel 1 verwe­zen als reminder.

Bestel hier het boek

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us