Testosteronfactor

De o zo belangrijke testosteronfactor

Auteur: Ir. Ralph Moorman

Welke factor speelt een belangrijke rol bij mannenissues? De testosteronfactor!

De testosteronfactor

In 2015 kwam de tegenhanger van het boek over hormoonbalans voor mannen op de markt: het boek speciaal voor vrouwen. Dit boek sloeg erg goed aan en al snel kwamen er vragen binnen van mannen met hormoonklachten.

Dat deed Pim Christiaans (uitgever en co-writer van De hormoonfactor) en mij besluiten om te starten met het schrijven van een boek alleen gericht op de man.

testosteronfactor

Inhoud van het boek

In dit boek beschrijven we de meest voorkomende mannenklachten en de belangrijke testosteronfactor hierin:

  • Wat zijn de symptomen en oorzaken van de klacht?
  • Protocol van de dokter om de klacht op te lossen.
  • Tips om zelf de klacht te herstellen (of te voorkomen)?

Daarnaast gaan we dieper in op sporten en voeding; vertellen we waar jij jezelf kunt laten testen (zoals een goede speeksel- en bloedtest); geven we lekkere dieet recepten cadeau waardoor ook jij kunt afvallen, en geven we unieke tips over de testosteron factor!

Bestel hier het boek De testofactor

testosteronfactor voor mannen

Pim Christiaans & Ralph Moorman

Ralph over Pim
Pim is… een houdbare man. Ik hoorde voor het eerst van Pim in 2007 toen ik zijn boek met de inspirerende titel ‘De houdbare man, praktische gids voor een eeuwige jeugd’ las. Kort daarna startte hij zijn eigen uitgeverij (CocoBooks) en werd hij de uitgever van mijn boeken. Ik moet zeggen dat ik hem in de afgelopen dertien jaar een stuk minder snel heb zien verouderen dan de meeste mannen om mij heen. Hij is wel een stukje grijzer dan in 2007, maar dat komt waarschijnlijk omdat hij elk jaar enorme bedragen aan auteursroyalty’s aan mij moet overmaken omdat mijn boeken maar blijven verkopen. Prima reden om grijs te worden Pim, haha!

Pim over Ralph
Ralph is… een personal coach met brains. Toen ik Ralph ergens in 2008 leerde kennen, werkte hij alleen nog als personal coach en beunde hij bij als fotomodel. Ik was net met mijn eigen uitgeverij gestart en Ralph vroeg mij of ik een boek over gezondheid en hormonen van hem wilde uitgeven. Het moest alleen nog wel effe worden geschreven. Toegegeven: ik had er weinig vertrouwen in. Maar tot mijn verbazing dumpte Ralph op de afgesproken tijdstippen met de betrouwbaarheid van een atoomklok delen van zijn manuscript in mijn mailbox. Ik kon niet meer terug! Een half jaar later rolde ‘De hormoonfactor’ van de drukpersen, een boek dat enorm invloedrijk is geworden.

Bestel hier het boek De testofactor

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us