Hoofdpijn afgenomen

Auteur: Hormoonfactor

Ingelien Warmerdam: “Mijn hoofdpijn en migraine is nagenoeg verdwenen.”

Wat heb ik gedaan?

Ik ben sindsdien 15 kilo afgevallen en tal van klachten armer. Mijn hoofdpijn en migraine is nagenoeg verdwenen, de pijn in mijn gewrichten (handen en voeten) is weg, mijn huid is stralender en vitaler en ik heb meer energie.

Voor mij was hierin het belangrijkste dat ik geen tarwe meer at. Het is vooral heel fijn dat mijn hoofdpijn opgehouden is. Ik heb sinds mijn puberteit met regelmaat (cluster)hoofdpijn, tot wel een aantal keer per week.

En migraine had ik soms ook wekelijks, vaak in clusters, dus de ene migraineaanval was nog niet weg of de volgende diende zich al aan. De kwaliteit van mijn leven is enorm verbeterd sinds die hoofdpijnen zo drastisch zijn afgenomen. Als ik soms een periode heb dat ik wat minder fanatiek volgens De hormoonfactor eet, merk ik dat meteen weer aan de hoofdpijnen die dan weer komen opzetten.

Daarnaast had ik last van een schommelende bloedsuikerspiegel waardoor ik me echt hondsberoerd kon voelen wanneer die te laag werd en ik niet op tijd wat gegeten had. Dat kon een paar uur aanhouden. Ik kon daar heel angstig van worden, vooral als ik bij zo’n lage bloedsuikerspiegel niet op tijd wat eten had, omdat ik bijvoorbeeld niks bij me had. Ik had dus altijd een tas noodrantsoen mee en was daar echt afhankelijk van.

Nu is mijn bloedsuikerspiegel weer stabiel is ben ik niet meer afhankelijk van het bij me hebben van eten. Als ik nu eens een uurtje later eet, is er niks aan de hand. En wat nog belangrijker is, is dat mijn vreetbuien hiermee nu ook tot het verleden behoren. Die 15 kilo is er eigenlijk moeiteloos vanaf gegaan omdat ik ‘echt’ ging eten en daar voldoende aan had. Ik voelde me weer verzadigd in plaats van altijd maar ‘honger’ te hebben.

En last but not least, mijn menstruatiecyclus is weer gestabiliseerd. Ik had al 2 jaar dat ik steeds een volledige cyclus miste. Met mijn 37 jaar werd gedacht aan vervroegde overgangssymptomen.

Hormonaal merkte ik ook niks, dat bleef ‘vlak’ gedurende die 8 weken. Dit was wel beangstigend, want ik heb nog steeds de hoop dat ik een keer zwanger word, maar als je vervroegd in de overgang komt is die kans natuurlijk heel snel afgelopen.

En nu is mijn cyclus weer keurig elke 4 weken en merk ik in die 4 weken ook hormonaal hoe mijn lichaam reageert in elke fase van de cyclus. Daarnaast zijn er nog tal van andere kleine ongemakjes verdwenen zoals puistjes etc.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties