Superfoods Debat

Het Grote Superfoods Debat| Wees erbij!

Kort verslag van het grote Superfoods debat:

“Wat een prachtig Superfoods debat op het scherpst van de snede. Goed geleid ook zodat uiteindelijk de kloof kleiner wordt en de nadruk ook op de overeenkomsten komt te liggen.

Voedingscentrum, Wetenschappers, Artsen, Patiënt, Voedselproductie, Retail en Goeroe die beweging wil creëren met uitspraken die blijven hangen…

Allemaal met 1 vraag: Hoe kunnen we Nederland gezonder maken? Het begin is gemaakt en nu doorverbinden op Foodlog.nl

Nog een gezellig drankje met iedereen achteraf en met een voldaan gevoel naar huis…

Tenminste dat dacht ik.. Bij de garderobe werd ik nog net even bedreigd door de dame van De Bond tegen de Kwakzalverij. “Ja, en we gaan je site uitspitten en kijken waar we je op kunnen pakken!” In het debat sloeg ze geen deuk in een pakje boter en achteraf alleen in de garderobe wilde ze me nog net even een sneer geven en bang maken. Het was net alsof ik als kind achteraf in de fietsenkelder na schooltijd nog even een trap kreeg. De gezondheidswereld (of Big Pharma) is knettergek lijkt het soms.. 

Nou dus als er binnenkort een nominatie voor de Kackadorisprijs aankomt, dan allemaal op mij stemmen graag. Deze eretitel zou ik graag willen toevoegen aan mijn palmares…”

 Lees hier het verslag van Dick Veerman, hoofdredacteur Foodlog.

 

In het kader van de tentoonstelling FOODTOPIA organiseert Foodlog een superfoods debat met de hoofdrolspelers in de inmiddels al jaren onderhuids spelende strijd. Dick Veerman van Foodlog voelt hen aan de tand en confronteert hen met elkaars argumenten.  Het publiek krijgt de gelegenheid vragen te stellen en stemt vóór en tegen de stellingen. Zij stemmen – zoals dat bij een debat hoort – met de voeten. Experts die zich nu al hebben aangemeld om hun mening te verdedigen zijn onder meer ‘Dokter Frank’ van Berkum (Slank met dr. Frank en Het Oerbrein), Ralph Moorman (Hormoonfactor) en experts van het Voedingscentrum en de Federatie Nederlandse VoedingsmiddelenIndustrie.

Locatie: Museum Boerhaave, Leiden
Datum: Woensdag 18 maart
Het debat duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Het museum opent de deuren om 19.00 uur, zodat u de tijd heeft om de tentoonstelling FOODTOPIA vooraf kort te bezichtigen.
Entreeprijs: € 10,00 (op vertoon van studentenpas € 5,- en gratis voor Foodlog-Friends)

Dick Veerman: “Is het tijd voor het Nieuwe Normale Eten? In het kader van de tentoonstelling FOODTOPIA in Museum Boerhaave (Leiden) organiseert Foodlog een superfoods debat om de vinger te krijgen achter een zich al jaren opbouwende spanning die vorige week op verschillende plekken tegelijk ontlaadde. 

Kinderen worden ziek van de ‘gezonde’ eetideeën van de Voedselzandloper en anticarb goeroes. Dat beweerde kinderarts Sandra Schrama afgelopen weekend. Een paar dagen eerder bleek bladenmaker Linda de Mol samen met journalist Teun van de Keuken de tijd van vogelzaad voor mensen definitief voorbij te vinden. ‘Rot op met je Chiazaad’, zegt Linda pontificaal op haar cover. 

Zijn we daarmee terug bij het patatje mayo, waarmee Linda zich uitdagend laat afbeelden? Schrama blijkt vooral geen probleem te hebben met af en toe een patatje. Toeval? Van de Keuken brandde de op kinderen gerichte snack- en suikermarketing van de voedingsmiddelenindustrie tot op de grond toe af in De Monitor.

Ook de Amsterdamse food hipsters weten het: weg met de ‘Quinaokutjes’, doe gewoon, eet een pieper. Het filmpje werd geproduceerd door Youth Food Movement-oprichter Samuel Levie en zijn vrienden.

Terug naar het Voedingscentrum of op naar het Nieuwe Normaal?
Dat begint te klinken naar het tot voor kort verguisde Voedingscentrum dat bij monde van Stephan Peters verklaarde: weg met al die goeroeboeken. Dieetdokter Frank – die nota bene jarenlang vocht voor low carb – steunt die gedachte. 

Nee, zegt de alternatieve Hormoonfactorman Ralph Moorman, daarmee gooi je het kind met het badwater weg. In de Linda ging hij zelfs zover dat zijn voedingsadviezen mensen met MS weer uit hun rolstoel krijgen. Dokters en het Voedingscentrum trokken hun wenkbrauwen op. Op Foodlog windt inmiddels paleojournalist Melchior Meijer zich op. Volgens hem is het allemaal een misvatting. Dokters en diëtisten zouden eindelijk eens moeten gaan begrijpen dat ze zich met biologie bezighouden. Dan zouden ze vanzelf heel ander onderzoek gaan doen én heel anders gaan behandelen.

Leven we in een dolgedraaide mediawereld waarin we ziek en bedrogen worden door de gezondheidsnieuwlichterij? Gaan we terug naar het patatje met en toch maar een beetje kidsmarketing en komt het dan goed? Of komen we tot een Nieuw Normaal, over al die vermoeiende hypes heen?

Lagerhuis superfoods debat met hoofdrolspelers en publiek
In het kader van de tentoonstelling FOODTOPIA in Museum Boerhaave in Leiden organiseert Foodlog een superfoods debat in Lagerhuisopstelling. De hoofdrolspelers in de inmiddels al jaren onderhuids spelende strijd tussen oud- en nieuwlichters krijgen het woord: van Voedingscentrum en wetenschappers tot de nu opeens verguisde ‘goeroes’.”

Het Grote Superfoods Debat | Wees erbij!

(Nog geen stemmen)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nathalie
nathalie
5 jaren geleden

Ralph ik heb respect voor je! ik vind het knap van je wat jij allemaal doet voor Nederland. En laat ze allemaal maar de ……. krijgen jij weet wel beter!!

Ralph Moorman
Ralph Moorman
Antwoord aan  nathalie
5 jaren geleden

Dank je wel, we gaan vrolijk door 😉

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!