jodium

Jodium tekort

Jodium is een wonderlijk element met zeer veel functies in het menselijk lichaam. De link met de schildklier die kennen velen, maar er lijken steeds meer fysiologische zaken in verband gebracht te kunnen worden met jodium en deficiënties hiervan. Het lijkt me zeer belangrijk om meer onderzoeken naar Jodium te gaan doen op vlakken waar we nooit eerder aan gedacht hebben.

In deze gastblog laat Marja Zahavi van het Hormonale Disbalansforum zien, dat het interessant is ons hier goed over in te lezen. In dit artikel staan verwijzingen naar een aantal zeer interessante stukken. Ga echter nooit zomaar op eigen houtje aan de slag met Jodiumsuppletie, maar communiceer altijd met een arts (met een open mind). –Ralph Moorman- 

Jodium (iodine)

Het is een essentieel element voor de gezondheid van de mens. Een tekort kan voor veel problemen zorgen, waaronder een slechte ontwikkeling van het kind in de baarmoeder, cysten, zowel eierstokcysten als borstcysten.

In Nederland zit jodium in het brood en je kunt ook gejodeerd zout krijgen. Jodiumtekort tegengaan doormiddel van zout is geen goede manier, omdat gewoon tafelzout vergif is voor het lichaam. Daarom zorgt Ralph in zijn dieet ervoor, dat je genoeg jodium via de voedingsmiddelen die je eet binnenkrijgt.

In dit artikel zal ik vertellen waar jodium allemaal goed voor is. Het gaat hier in het algemeen over een hoog gedoseerde behandeling met jodium.

Jodiumpreparaat Lugol

De arts die bekendheid kreeg door de ontdekking van het jodiumpreparaat Lugol, dat naar hem is vernoemd, is de Franse arts Jean Guillaume Auguste Lugol (Montauban, 18 augustus 1786 – Neuilly-sur-Seine, 16 september, 1851).

Lugol is een oplossing van elementair jodium en kaliumjodide in water. Het is in verschillende sterktes van 1%, 2% of 5% jodium verkrijgbaar. De oplossing van 5% bestaat uit 5% jodium en 10% kaliumjodide met gedestilleerd water vermengd en het heeft een totale jodiuminhoud van 130 mg/ml. 1 druppel bevat 6,25 mg jodium. In dit artikel is er steeds sprake van Lugol 5%.

1. Candida met jodium aanpakken

Iodine lijkt de beste remedie te zijn om systemische candida infecties te verwijderen. Als je reden hebt te denken dat andere maatregels niet alle candida uit het bloed en de interne weefsels heeft verwijderd, kun je een lugolkuur doen. Klik hier voor meer informatie.

2. Lugol voor fibrocystische borstziekte

Borstweefsel heeft veel jodium nodig om gezond te blijven. Als er een tekort aan iodine optreedt, is er kans dat er cysten in de borst ontwikkelen. Deze kunnen met jodiumtherapie genezen. Klik hier voor meer informatie.

Behalve cysten in de borsten kunnen er ook cysten in eierstokken en baarmoeder aanwezig zijn door een jodiumtekort. Ook deze kunnen door het gebruik van iodine worden genezen.

Dr. Derry:

“Wanneer de fybrocystische ziekte bijzonder ernstig is, verbetert het direct aanbrengen van jodium op de gedeelten van de borst die het meest zijn aangetast de resultaten nog meer. Bij fibrocystische ziekte van de baarmoeder en/of eierstokken helpt het om de delen huid die boven die organen ligt met iodine in te smeren. Als het 24 uur duurt voordat het jodium verdwenen is, is de fibrocystische ziekte genezen.”

3. Borstkanker

Klik hier voor meer informatie.

4. Lugol voor PCOS

Klik hier voor meer informatie.

Is een jodiumtekort de oorzaak van PCOS?

Studies hebben aangetoond dat een jodiumtekort waarschijnlijk de oorzaak voor PCOS is. Het is bewezen, dat lage jodiumniveaus eierstokcysten, insulineresistentie en hypothyreoïdie (vaak verkeerd gediagnosticeerd als insulineresistentie) EN herhaalde miskramen kan veroorzaken! PCOS kan met 50 mg iodine per dag onder controle worden gebracht.

Drie interessante links:

Er kan echter bij het gebruik van iodine een probleem door ontgifting ontstaan. Daarom is het altijd goed om door iemand die kennis van zaken heeft begeleid te worden. Je kunt ook lid worden van een van de groepen in Amerika die veel over jodium weten zoals de Iodine OT Group.

Tips

Website

Boeken

Forum

Marja Zahavi
Vertaalster van “Bijnieruitputting, het stresssyndroom van de 21e eeuw.

 

(Nog geen stemmen)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin
Martin
8 jaren geleden

Geachte,
Ik vraag me al een tijd af waar jodium in de natuur te vinden is. welke groentes en planten leveren jodium. Wij als mens zouden jodium nodig hebben daarom is het aan zout toegevoegd, maar waar is dat op gebaseerd en waarom regelt het lichaam dat dan niet zelf of waarom halen we dan onvoldoende of niets uit natuurlijke voeding. Alle elementen die we nodig hebben voor een gezond lichaam kunnen we vinden in de voeding, ook zout voldoende in planten en vlees, maar jodium? Waar zit dat dan in?
vr.gr.
Martin

kimberley pex
kimberley pex
Antwoord aan  Martin
7 jaren geleden

Martin, hoi. Ik heb ‘n hele studie van mn ziektes gemaakt, en ik wil ‘n oplossing. Daarom lees ik veel. Groene kool asperges ,spinazie, wortelen en veldsla, dat zijn de groenten met de meeste jodium(bladgroenten én groente die buiten in de aarde groeien, in de grond zit door de regen normaalgesproken veel jodium)Sardientjes in blik,paling en forel , de vissoorten. Levertraan, ‘n ouderwetse pure visolie, nog verkrijgbaar bij enkele drogisten, barst van de jodium. Haring,heilbot Roodbaars,oester schelvis tonijn (ook nog van de vissoorten) Jodium zit in zee, door de regen wordt t over t land verspreid, mensen in hooggebergte hebben… Lees verder »

J.J.K.
J.J.K.
Antwoord aan  kimberley pex
7 jaren geleden

Ik zou daar aan toe willen voegen: zeewier, zeekraal, en algsoorten uit de zee. Dat zijn echt heel goede bronnen. De zee barst van het jodium. De hypothese is dat de schildklier een orgaan is dat stamt uit de tijd dat wij nog zeedieren waren (heeeeel lang geleden).

Goed artikel. Ben zelf al een half jaar bezig met jodiumsuppletie (12.5-50 mg) en ik kan voel me erg goed bij. Heb bromide detox-reacties gehad en ben daar nu van af. Het boek van Browstein is erg aan te raden.

Sandra
Sandra
Antwoord aan  J.J.K.
6 jaren geleden

Beste J.J.K.,

Graag zou ik willen weten waaruit uw jodiumsuppletie bestaat ?
Waar koopt u dat ?

Met hartelijke groet,
Sandra.

Lucéllia CCK
Lucéllia CCK
5 jaren geleden

Het heet Lugol 5%! Lugol’s Jodium

Dominique van der Horst
Dominique van der Horst
4 jaren geleden

Hallo,

Ik heb al jaren last van kystes in baarmoeder en borsten. 2 jaar geleden ben ik gestopt met brood eten en gebruik alleen zeezout. Ik heb mijn voedingspatroon omgegooid omdat ik wilde stoppen met maagzuurremmers. Mijn maagklep sluit niet goed en ik heb te weinig maagzuur. Dit is me aardig gelukt maar ik heb het vermoeden dat ik jodium tekort heb. Nu wil ik graag een biologisch jodiumsuplement gebruiken maar wat is nu goed? J. Crows logol’s 5%
Nascent lodine of Detoxadine. Ik heb nu alleen kelptabletjes van Orthica. Kan iemand mij adviseren.
Groetjes,
Dominique

Hanneke
Hanneke
4 jaren geleden

Hallo Dominique Aangezien ik geen brood meer eet, neem ik 1 tabletje Iodid 100 (via internet gekocht). Doe ik dit niet, dan voel ik me heel erg vermoeid. Verder heb ik ook te weinig maagzuur. Daarom neem ik voor iedere maaltijd een glas water met een beetje appelazijn. Sindsdien worden vitaminen ook weer opgenomen in mijn bloed. Succes

Mariska
Mariska
4 jaren geleden

Bij zeewierkopen .nl kun je zeewierpoeder en capsules bestellen, echt een aanrader om aan je dagelijkse portie jodium (en heel veel andere mineralen) te komen op een 100% natuurlijke manier…

Bernadette
Bernadette
2 jaren geleden

Ik vroeg me af of het glutenvrije desembrood van Yam jodium bevat. Of wordt hier jodiumvrij zout voor gebruikt?

Gerda van Dijk
Gerda van Dijk
Antwoord aan  Bernadette
2 jaren geleden

Beste Bernadette,

Voor Yam Desem is bakkerszout gebruikt, dat jodium bevat.

M.vr.gr.
Gerda van Dijk
http://www.primabalans.nl

vera
vera
2 jaren geleden

kun je ook gewoon goedkope 1%-oplossing gebruiken, bijvoorbeeld om je gebit te reinigen?