Herstel van trage schildklier

Auteur: Hormoonfactor

Sylvia Faijdherbe: “Na het lezen van de boeken heb ik stap voor stap mijn voedingspatroon aangepast door o.a. het weglaten van zuivel, gluten en suiker.”

Begin 2010 begon ik klachten te krijgen die overeen kwamen met die van een trage schildklier. De huisarts deed een bloedtest om de TSH (Thyroïdstimulerend hormoon) en de T4 (inactief schildklierhormoon) te bepalen. Mijn bloedwaarden waren binnen de ‘norm’. Ik kreeg te horen dat het maar tussen mij oren zat…..

Na een verhuizing ben ik naar mijn nieuwe huisarts gegaan die mij uiteindelijk naar een internist doorverwees en toen bleek na een uitgebreide bloedtest dat ik een beginnende Hashimoto had (auto-immuunziekte, trage schildklier door antistoffen).

Het lichaam maakt voor ongeveer 2 jaar een reserve qua T4 aan waardoor mijn bloedwaarde ‘normaal’ waren maar ik toch klachten had. Ik kreeg Thyrax (synthetische T4) en stapje voor stapje werd de dosering van mijn medicijnen verhoogd.

Wat heb ik gedaan?

Eind 2011 kreeg ik de tip van een vriendin, om ‘De hormoonfactor’ te kopen. Ik las ze in één keer uit en kreeg inzicht in het ontstaan van mijn ziekte. Ik besloot de oorzaak van mijn ziekte aan te pakken, die bij auto-immuunziekten vaak ligt bij een lekkende darm (‘leaky gut’) of uitgeputte bijnieren. Deze 2 kwalen worden o.a. veroorzaakt door virussen in combinatie met een zwakke afweer (langdurig antibiotica gebruik), stress, genetische belasting en toxische stoffen (kunnen ook voedingstoffen zijn waar men allergisch voor is).

  1. Na het lezen van de boeken heb ik stap voor stap mijn voedingspatroon aangepast door o.a. het weglaten van zuivel, gluten en suiker.
  2. Maar ook mijn drukke leefstijl heb ik aangepast.

Al snel voelde ik me stukken beter, ik kon weer goed mijn bed uitkomen en ik had geen energiedips meer. Ik had nooit verwacht dat zoveel lichamelijk klachten voortkomen uit een hormonale disbalans en dat door de juiste voeding en training je de hormoonhuishouding weer in balans kunt brengen. Ook bepalen hormonen op welk lichaamsdeel u aankomt en waarom u misschien niet aankomt of juist afvalt.

In november 2012 moest ik naar de internist en die wilde dat ik de dosering weer zou verhogen. Dit voelde niet goed maar ik was tegelijk ook nieuwsgierig. Toen ik het deed kreeg ik hartkloppingen en een opgejaagd gevoel. Daarna verlaagde ik de dosering een paar keer.

Inmiddels ben ik bij de internist geweest die vol verbazing mijn bloedwaarde bekeek en zelf vroeg of ik wilde stoppen, mijn antwoord “JA”. Want door de oorzaak aangepakt te hebben (vooral die lekkende darmwand) komen er geen onverteerde voedingsstoffen in mijn bloedbaan en hoeft mijn lichaam ook geen antistoffen te produceren en kan mijn schildklier zich weer herstellen. De internist gaf toe dat er regulier nog maar weinig bekend is hierover.

Abonneer
Laat het weten als er
28 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us