Elf orgaanstelsels

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

11 orgaanstelsels

In deze blog over de 11 orgaanstelsels van de mens kan je snel doorklikken naar jouw gewenste stelsel. Wees Gezond van Kop tot Teen en lees je in!

Wat zijn orgaanstelsels?

Dit zijn een groep organen die met elkaar samenwerken én nodig zijn om de mens te laten functioneren.

Wat zijn de 11 orgaanstelsels?

Over alle orgaanstelsels in het menselijk lichaam is een uitleg geschreven. Klik op een van de woorden uit onderstaande opsomming om bij de blog te komen. Heb je een vraag erover? Stel deze onder de desbetreffende blog.

  1. Hart en vaatstelsel
  2. Bewegingsapparaat
  3. Spijsverteringsstelsel
  4. Afvalstoffensysteem
  5. Afweersysteem
  6. Hormoonstelsel
  7. Voortplantingsstelsel
  8. Ademhalingsstelsel
  9. Huid
  10. Psyche
  11. Stress / Vermoeidheid / Slaap

Gezond van kop tot teen

In het boek ‘Gezond van kop tot teen’ worden de 11 orgaanstelsels van de mens besproken wordt, inclusief de oorzaken, symptomen en oplossingen van gerelateerde klachten.

Nienke Gottenbos (De poepdokter), Juglen Zwaan (aHealthyLife), Pascale Naessens (Pure Pascale) en ikzelf kwamen op het idee om samen een boek te schrijven. Een boek waar 11 orgaanstelsels van de mens uitgelegd worden inclusief heel veel klachten (met oplossingen). Zodoende heeft de koper 1 overzichtelijk naslagwerk. Een boekwerk dat iedereen thuis op de plank heeft staan om makkelijk de oplossing van een klacht op te kunnen sporen.

Juglen is de expert op het gebied van suppletie en geeft bij iedere klacht aan welke supplementen je het best kan gebruiken zodat je sneller opknapt. Daarnaast is Nienke de expert op het gebied van het spijsverteringssysteem en ik neem uiteraard het hormoonsysteem voor mijn rekening. Pascale weet als geen ander hoe je gezond eten ook lekker kunt maken en zij verzorgd voor ieder orgaansysteem passende gerechten.

Wij interviewden 11 specialisten op hun vlak voor uitleg hoe de verschillende orgaanstelsels (samen) werken, wat hun functie is en bij welke klachten ze betrokken zijn. Zodoende hebben wij als specialisten en experts de handen ineen geslagen om deze reis door het menselijk lichaam zo fascinerend en informatief mogelijk te maken. Na het lezen van dit boek begrijp je beter hoe de orgaansystemen in het lichaam werken en kun je met alle tips nog beter samenwerken met je eigen systemen met als doel: Een kerngezond lichaam en (nog) meer vitaliteit!

  1. Barbara Havenith
  2. Harry Wichers
  3. Janneke Wittekoek
  4. Jetske Ultee
  5. Maarten Moen
  6. Nathan Hutting
  7. Pauline Dekker
  8. Rogier Hoenders
  9. Tjerk Feitsma
  10. Wanda de Kanter
  11. Yvonne van Stigt

Voorbeeld orgaanstelsel: hormoonsysteem

Mijn hoofdstuk gaat over het orgaanstelsel van de hormonen en de eerste pagina ziet er zo uit:

orgaanstelsels

Vooral vrouwen zijn zich er terdege van bewust dat er kleine ‘wezentjes’ in hen soms plotseling de regie nemen over hun emotionele gemoedstoestand. Tijdens de maandelijkse cyclus zijn het de hormonen die de intrinsieke balans van de vrouw nogal eens op zijn kop kunnen zetten.

In dit hoofdstuk lees je alles over het hormonale systeem en hormonale klachten. De meest voorkomende worden aan het eind van dit hoofdstuk tot in detail besproken inclusief de remedie.

Meer info?

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis hormoon test!

Download gratis het e-book "breng je hormonen in balans" (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief)

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Jouw gegevens zijn veilig bij ons

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties