gezond van kop tot teen

Gezond van kop tot teen

Deze maand komt het unieke boek ‘Gezond van kop tot teen’ op de markt. En waarom dit boek zo uniek is? Dit boek is geschreven door 4 experts en 11 specialisten.

De schrijvers

Nienke Gottenbos (De poepdokter), Juglen Zwaan (aHealthyLife), Pascale Naessens (Pure Pascale) en ikzelf kwamen op het idee om samen een boek te schrijven. Een boek waar 11 lichaamssystemen van de mens uitgelegd worden inclusief heel veel klachten (met oplossingen). Zodoende heeft de koper 1 overzichtelijk naslagwerk. Een boekwerk dat iedereen thuis op de plank heeft staan om makkelijk de oplossing van een klacht op te kunnen sporen.

Juglen is de expert op het gebied van suppletie en geeft bij iedere klacht aan welke supplementen je het best kan gebruiken zodat je sneller opknapt. Daarnaast is Nienke de expert op het gebied van het spijsverteringssysteem en ik neem uiteraard het hormoonsysteem voor mijn rekening. Pascale weet als geen ander hoe je gezond eten ook lekker kunt maken en zij verzorgd voor ieder lichaamssysteem passende gerechten.

De geïnterviewden

Wij interviewden 11 specialisten op hun vlak voor extra informatie over dat specifieke systeem. Zodoende hebben wij als specialisten en experts de handen ineen geslagen om deze reis door het menselijk lichaam zo fascinerend en informatief mogelijk te maken. Na het lezen van dit boek begrijp je beter hoe het lichaam werkt en kun je met alle tips nog beter samenwerken met je eigen twaalf systemen met als doel: Een kerngezond lichaam en (nog) meer vitaliteit!

 1. Barbara Havenith
 2. Harry Wichers
 3. Janneke Wittekoek
 4. Jetske Ultee
 5. Maarten Moen
 6. Nathan Hutting
 7. Pauline Dekker
 8. Rogier Hoenders,
 9. Tjerk Feitsma
 10. Wanda de Kanter
 11. Yvonne van Stigt

Meer info?  Inkijkexemplaar

De lichaamssystemen

 1. Hart en vaatstelsel
 2. Bewegingsapparaat
 3. Spijsverteringsstelsel
 4. Detoxificatie
 5. Immuunsysteem
 6. Hormoonstelsel
 7. Voortplantingsstelsel
 8. Ademhalingsstelsel
 9. Huid
 10. Psyche
 11. Stress / Vermoeidheid / Slaap

De preview

Mijn hoofdstuk gaat over het hormoonsysteem en de eerste pagina ziet er zo uit:

gezond van kop tot teen ralph moorman

Vooral vrouwen zijn zich er terdege van bewust dat er kleine ‘wezentjes’ in hen soms plotseling de regie nemen over hun emotionele gemoedstoestand. Tijdens de maandelijkse cyclus zijn het de hormonen die de intrinsieke balans van de vrouw nogal eens op zijn kop kunnen zetten.

Bij de dame in kwestie tieren de waterlanders welig bij het zien van een puppy. Of ze deelt onaangekondigd een ongenuanceerde sneer naar haar partner uit, waarop deze verzucht: “Last van d’r hormonen, zeker.” Last kan een vrouw er zeker van hebben, vooral tijdens de menstruatie of overgang, maar de emotionele pieken en dalen tijdens de cyclus betekenen feitelijk dat de hormonen goed hun werk doen. Ook in het mannenlijf worden hormonen geproduceerd, maar de aanmaak verloopt gelijkmatiger omdat er geen cyclus plaatsvindt. Heren zullen over het algemeen wat minder last hebben van emotionele uitbarstingen onder invloed van hormonen.

Over het hormoonstelsel wordt de laatste jaren veel gesproken. Wanneer het systeem goed functioneert zal dit wellicht je aandacht niet hebben. Het hormoonstelsel handhaaft als een volautomaat namelijk keurig de balans, terwijl ons lijf aan allerlei veranderingen en uitdagingen wordt blootgesteld. Zonder dat wij ons hier bewust van zijn is het hormoonstelsel 24 uur per dag aan het werk voor ons. Wanneer het stelsel niet optimaal functioneert komen we er pas achter wat hormonen doen. Of in dat geval dus niet doen. Hormonale klachten kunnen zich openbaren in de vorm van allerlei klachten, kwalen en ziekten. Bekende hormonale klachten die veel voorkomen zijn schildklierproblemen, insulineresistentie, bijnieruitputting, cyclusproblemen en slaapstoornissen. Hormonale problemen kunnen een medische oorzaak hebben, maar onderschat de invloed van jouw leefstijl zeker niet. In dit hoofdstuk lees je alles over het hormonale systeem en hormonale klachten. De meest voorkomende worden aan het eind van dit hoofdstuk tot in detail besproken inclusief de remedie.

Meer info?

(35stemmen, gemiddeld: 3,69 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

 1. Boeken
 2. Begeleiding
 3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!