Darmproblemen

Wilma Terburg: “na twee weken namen mijn dagelijkse pijnklachten al af. Nu na een maand zijn alle problemen en pijnen met 90% afgenomen.”

Ik ben een vrouw van 52 met problemen als diabetes type 2, darmkolieken, PDS, allergieën en alle darmproblemen die je kunt bedenken. Na 15 jaar dokteren, operaties als gevolg van endometriose, ziekenhuisbezoek, haptonomie, pijnpoli’s, pijnstillers en een eindeloze zoektocht naar verbetering heb ik nu het juiste medicijn gevonden.

Eind 2013 kreeg ik te maken met de bijverschijnselen van medicijnen, waardoor ik de keus heb gemaakt om te stoppen met die overvolle medicijnkast.

Conclusie: Een cold turkey met alle gevolgen van dien. Ik ben aan het Googelen gegaan en kwam uit bij allerlei info, onder ander van Ralph Moorman. Zijn verhaal gaat over gezond eten, bewegen en stressbeperking. Ik besloot drastisch mijn leven te beteren en moest hieraan geloven. De knop moest om.

Wat heb ik gedaan?

  1. Ik heb mijn keukenkast omgetoverd van schadelijke producten naar biologische en gezonde producten.
  2. Alle lightproducten de deur uit.
  3. Twee maal per week bewegen.

Het resultaat: na twee weken namen mijn dagelijkse pijnklachten al af. Nu na een maand zijn alle problemen en pijnen met 90% afgenomen. Een bloeddruk van een meid van 18, 114/70. Mijn suiker is drastisch naar beneden, 6.1, en ik ben ervan overtuigd dat ik binnenkort mijn diabetes vaarwel kan zeggen.

Dit alles maakt dat ik mij energieker en opgewekter voel, mijn huid ziet er top uit én geen stress ervaar! Er gaat een wereld voor je open. En als je je goed voelt komen de mooie dingen vanzelf naar je toe, dat straal je uit. Heb nu sinds een maand mijn eigen onderneming en het loopt als een trein.

Ik start elke dag met groene smoothies en dit 3 x maal daags. Toevoegingen als hennepzaden, gojibessen, chiazaad, rauwe cacao, lijnzaad, bijenpollen en spirulina gaan hierin mee. Gezonde biologische creatieve maaltijden, alles wokken of rauw. Voor mij geen gluten en lactose meer. In één woord geweldig! Mijn man is nu halverwege het proces maar zal ook door mijn  motivatie in een later stadium helemaal hierin mee gaan, daar ben ik van overtuigd.

(3stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik
Erik
7 jaren geleden

Leuk om te lezen. Ik hoop dat je de stijgende lijn vast kan houden.
Succes.

Lenn
Lenn
7 jaren geleden

Ik herken dit verhaal! Heb dan geen diabetes gehad. Voel mij ook vele malen beter in m’n vel, als herboren 😀

Mike
Mike
7 jaren geleden

Maar hoe kan je begleiding krijgen als je lijd aan bordeline en een chronische ziekte .
Het kost geld ook
Zijn er instantie die je daar bij kunnen helpen , voor hoe je het aanpak!!!

Gerda
Antwoord aan  Mike
7 jaren geleden

Hallo Mike,

Dat ligt eraan wat je zoekt en welke verzekering je hebt,

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk

A.Bosch
A.Bosch
6 jaren geleden

Sinds jaren weet ik dat ik endometriose heb. Na twee operaties, twee mislukte ivf pogingen (ik haat het woord dramatisch maar dat is wel de beste omschrijving ), medicijngebruik waardoor ik in de overgang zit (eerst lucrin nu Synarel) en veel pijnstilling (ibuprofen, diclofenac en tramadol) geven artsen aan niets meer voor me te kunnen doen. Geen ivf, geen operatie, geen oplossing. Zoals ze zeggen: dit is het. Ik zit grotendeels in de ziektewet hierdoor, wat ik echt verschrikkelijk nutteloos vind. Een operatie zou te veel complicaties veroorzaken vanwege mijn hoge gevoeligheid voor infecties en niets oplossen op de lange… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  A.Bosch
6 jaren geleden

Beste A. Bosch,

Voeding kan zeker verbetering brengen, er zijn meer vrouwen die hun klachten zagen verminderen/weggaan. Ook medicijngebruik kan hierdoor verminderen. Als je begeleiding hierbij wilt kun je contact opnemen met mijn praktijk.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Bernice
Bernice
6 jaren geleden

Goedemiddag, Ik had een vraagje. Ik heb de diagnose pds, hoop allergieën met gevolg veel te kampen met angst en paniek. Een zeer onprettig gevoel bij de deur uitgaan. Ik voel me soms zo radeloos wat het eten betreft. Vele diëten geprobeerd, koolhydraat arm etc…gevolg een enorme verstopping en pijn. Ik ben het gewoon zo zat, steeds zo opgezette buik, angst voor in het openbaar naar toilet moeten, de pijn en ga zo maar door. Mijn dochter word bijna vier, voor we haar mochten krijgen hoop hormonen geslikt en een retourtje gynaecoloog. Nu alweer dik twee jaar aan het proberen… Lees verder »

Gerda Tol-van Dijk
Antwoord aan  Bernice
6 jaren geleden

Hallo Bernice,

Er wordt een uitgebreide anamnes afgenomen om te kijken waar jouw klachten vandaan komen. Daarna krijg je een advies m.b.t. voeding, beweging, ontspanning/stressbperking. Bij een trainer Hormoonfactor die gespecialiseerd is in de darmen kun je een ontlastingstest laten doen om nog verder in te zoomen op je problemen.
Kijk eens op http://www.hormoonfactortrainer.nl en zoek op Astrid te Winkel, Mieke Dams, Philippine Borgers of Kaja Kalina, zij zijn ook darmtherapeut.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.priamabalsn.nl

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us