Geen spierpijn meer

Els Smeding: “Met mijn nieuwe levensstijl heb ik besloten de preventieve cholesterol verlagers weg te laten. De spierpijnen is verdwenen!”

In September 2001 kreeg ik, op 46 jarige leeftijd, een TIA. Omdat ik na deze TIA klachten kreeg zoals; snel buiten adem zijn én heftige menstruaties (inclusief hoofdpijn/ migraine), ben ik in het ziekenhuis door de molen gehaald maar is er helaas geen oplossing gevonden.

Preventief moest ik stoppen met de pil, kreeg bloedverdunners, cholesterolverlagers én een pil tegen te hoge bloeddruk. Ik moet zeggen; de klachten werden wel goed bestreden. Helaas kreeg ik wel last van continue spierpijn en frozen shoulders. Doordat ik bij alle lichamelijke arbeid spierpijn had, ging ik minder bewegen en uit frustratie eten. Mijn gewicht nam daardoor aardig toe.

Hoe heb ik dit gedaan?

  1. Ik ben met goed resultaat het Sonja Bakker dieet gaan volgen. Het dieet heb ik jarenlang volgehouden totdat ik last kreeg van energiedips en mijn gewicht ineens weer begon op te lopen omdat ik in de overgang begon te raken.
  2. Ik had ondertussen veel gelezen over Het hormoonbalansdieet en vond dit dieet een uitkomst omdat mijn klachten duidelijk met mijn hormonen te maken hadden.
  3. Na het lezen van De boodschappencoach was ik helemaal om en heb alle pakjes met fabrieksknutsels de deur uitgedaan. Ik heb mij helemaal gericht op biologische eten en ben veelal op de groente en fruit afdeling van de supermarkt te vinden.

Al snel merkte ik resultaat: Volop energie met mijn nieuwe levensstijl!

Met mijn nieuwe levensstijl heb ik in overleg met de huisarts besloten de preventieve cholesterol verlagers te verminderen en later zelfs weg te laten. Snel voelde ik me nog beter en spierpijnen verdwenen.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

(4stemmen, gemiddeld: 4,75 van de 5)

Loading...

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gerda Tol-van DijkEef Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eef
Gast
Eef

Nav dit stuk ben ik erg benieuwd of een aangeboren hoge cholesterolwaarde te verhelpen is met juiste voeding en beweging. In mijn omgeving heb ik inmiddels een aantal mannen om zien vallen op het voetbalveld. Een aantal daarvan bleken een aangeboren hoog cholesterol gehalte te bezitten. De medicijnen welke worden voorgeschreven om dit te verlagen hallen een aantal andere factoren in het lichaam uit balans. Zoals boven omschreven. Op het net is er weinig informatie te vinden misschien een tip vanuit de hormoonfactor?

Gerda Tol-van Dijk
Gast
Gerda Tol-van Dijk

Beste Eef,

Een gezonde leefstijl heeft zeker invloed. Het nemen van de goede vetten kan voorkomen dat LDL oxideert. De Hormoonfactor kan daar bij helpen. Statines hebben invloed op de spieren, daar merken sporters natuurlijk wel wat van…

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

  1. Boeken
  2. Begeleiding
  3. Lezingen

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox

Gezond koken? Probeer de maaltijdbox van Ekomenu!