Geen spierpijn meer

Auteur: Hormoonfactor

Els Smeding: “Met mijn nieuwe levensstijl heb ik besloten de preventieve cholesterol verlagers weg te laten. De spierpijnen is verdwenen!”

In September 2001 kreeg ik, op 46 jarige leeftijd, een TIA. Omdat ik na deze TIA klachten kreeg zoals; snel buiten adem zijn én heftige menstruaties (inclusief hoofdpijn/ migraine), ben ik in het ziekenhuis door de molen gehaald maar is er helaas geen oplossing gevonden.

Preventief moest ik stoppen met de pil, kreeg bloedverdunners, cholesterolverlagers én een pil tegen te hoge bloeddruk. Ik moet zeggen; de klachten werden wel goed bestreden. Helaas kreeg ik wel last van continue spierpijn en frozen shoulders. Doordat ik bij alle lichamelijke arbeid spierpijn had, ging ik minder bewegen en uit frustratie eten. Mijn gewicht nam daardoor aardig toe.

Hoe heb ik dit gedaan?

  1. Ik ben met goed resultaat het Sonja Bakker dieet gaan volgen. Het dieet heb ik jarenlang volgehouden totdat ik last kreeg van energiedips en mijn gewicht ineens weer begon op te lopen omdat ik in de overgang begon te raken.
  2. Ik had ondertussen veel gelezen over de hormoonfactor en vond dit dieet een uitkomst omdat mijn klachten duidelijk met mijn hormonen te maken hadden.
  3. Na het lezen van De boodschappencoach was ik helemaal om en heb alle pakjes met fabrieksknutsels de deur uitgedaan. Ik heb mij helemaal gericht op biologische eten en ben veelal op de groente en fruit afdeling van de supermarkt te vinden.

Al snel merkte ik resultaat: Volop energie met mijn nieuwe levensstijl!

Met mijn nieuwe levensstijl heb ik in overleg met de huisarts besloten de preventieve cholesterol verlagers te verminderen en later zelfs weg te laten. Snel voelde ik me nog beter en spierpijnen verdwenen.

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties