Boodschappencoach update | 519 producten gescreend!

Wegens grote belangstelling is deze kritische supermarktgids uitgebreid en geactualiseerd. Nieuwe adviezen, extra geteste voedingsproducten en een nieuw hoofdstuk over superfoods in De boodschappencoach update!

Levensmiddelentechnoloog ir. Ralph Moorman gidst de consument nu nóg beter door het mijnenveld van de supermarkt.

Hoe je producten van goede kwaliteit herkent

Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar je dik van wordt, saus met schadelijke toevoegingen: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. De informatie op de etiketten is vaak regelrecht misleidend. Gelukkig zijn er ook gezonde, schone en ‘eerlijke’ producten in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In de De boodschappencoach update – Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe je producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

Al 30.000 exemplaren verkocht!

Sinds de verschijning van De boodschappencoach in 2013, hebben maar liefst 30.000 mensen een exemplaar van de gids aangeschaft. Sindsdien is er veel veranderd. Het is niet overdreven om te stellen dat supermarkten mede dankzij Ralph Moorman meer gezonde producten aan hun assortiment toevoegen. Aan de andere kant reageren levensmiddelenproducenten op de beter geïnformeerde consument door de misleiding nóg geraffineerder aan te pakken. Zo wordt nu op grote schaal de term ‘natuurlijk’ gebruikt voor producten die dat helemaal niet zijn.

boodschappencoach update

Nieuwe Aanraders en Afraders

Het hart van De boodschappencoach-update bestaat uit overzichtelijke lijsten met voedingsproducten die zijn ingedeeld bij de ‘Aanraders’ of de ‘Afraders.’ Dankzij kleurcodes en symbolen is in één oogopslag te zien welke levensmiddelen je veilig in de boodschappenkar kunt laden – en welke je beter kunt laten liggen. Alle producten zijn voorzien van belangrijke informatie en tips. Ralph heeft ruim 80 nieuwe producten voor deze update gescreend. Zo heeft hij voor een nieuw hoofdstuk het assortiment ‘superfoods’ kritisch onder de loep genomen en ook daar een aantal Afraders aangetroffen…

Nieuwe adviezen en waarschuwingen

De nieuwe gids is niet alleen dikker omdat er meer geteste producten in staan, maar ook omdat er adviezen en waarschuwingen aan zijn toegevoegd. Een greep: Groente en fruit in de supermarkt is steeds minder gezond door plantenveredeling; de misleiding rond ‘verse’ vruchtensappen neemt toe; er wordt gesjoemeld met overgevoeligheid veroorzakende ‘vitaalgluten’ in brood.

Ir. Ralph Moorman (1976) studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University en werd daarna actief als levensmiddelentechnoloog en adviseur voor levensmiddelenfabrikanten.

 Bestel hier de update

Titel De boodschappencoach update
Ondertitel Het beste uit de supermarkt
Omvang 174 pagina’s, kleur, met foto’s
Formaat 10 x 19 cm staand
Auteur Ralph Moorman
ISBN 978 90 79142 217
Uitgeverij
CocoBooks
Winkelprijs € 15,95

Boodschappencoach update | 519 producten gescreend!

(Nog geen stemmen)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Gratis startpakket

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse inspiratiemail - voor minder klachten, meer energie en nog een mooi lijf ook - en ontvang ook het gratis startpakket.

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Inspired by Ralph Moorman

koocjouwboxinspired by yam

 

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox