Hans halveert

Hans van der Beek weegt 20 kilo te zwaar. Hij is niet gemotiveerd, eet slecht en beweegt amper. Krijgt Ralph hem zo ver om af te vallen?

9789038898520_cvr

Hans halveert

Hans van der Beek weegt 20 kilo te zwaar. Hij is niet gemotiveerd, eet slecht en beweegt amper. Krijgt Ralph hem zo ver om af te vallen?

Over het boek

Ben jij op zoek naar makkelijke tips van iemand die in hetzelfde schuitje zat? Wil je niet te veel moeite doen om resultaat te halen?  Vind je mijn ‘hormoonfactor’ regels nog net te lastig om ze allemaal toe te passen?

Hans van der Beek, een man met overgewicht, die rookt, niet beweegt, én graag alcohol drinkt, gaat op de hormoonfactor-light toer. Vooral niet te ingewikkeld allemaal… Stap voor stap neem ik Hans mee naar een gezond en wat langer leven.

Hans en Ralph over het boek

Het was een fantastisch jaar. Ik viel ruim twintig kilo af, stopte met roken en het belangrijkste: ik begon bewust te leven. Bewust van wat ik at en vooral wat ik niet meer at, of tenminste een stuk minder. 

Diëten zijn flauwekul. Ze komen en gaan en allemaal groeien ze vanuit persoonlijke stokpaardjes. Zomermodes zijn het. Of een dieet werkt, hangt eigenlijk maar van één ding af. Gewoon een beetje normaal nadenken. 

~ Hans van der beek

"Iedere dag op de weegschaal staan heeft geen zin. Het is beter om je gedrag te monitoren. Afvallen is het gevolg van  kritischer kijken naar wat je in je mond stopt, uit te zoeken waarom je dit doet en te ondekken wat jouw oplossingen zijn voor op de lange termijn."

~ Ralph Moorman

Inclusief:

Een boek vol met tips, recepten voor mensen die geen zin hebben om lang in de keuken te staan, én achtergrondinformatie over bewuster leven en blijvende gedragsverandering

Niet in de vorm van opdrachten, maar in de vorm van inzichten waarom je wilt veranderen

Realistische langetermijnstappen die zorgen voor blijvend resultaat

Hans vertelt over de geschiedenis van zijn buik en zijn worsteling gezond te leven

Ik grijp voortdurend in met tips en vriendelijke, soms ook strenge woorden

Gebaseerd op de populaire column in Het Parool (Hans halveert)!