Beauty workshop met Mari van de Ven

Auteur: Ir. Ralph Moorman | Reacties:

beauty workshop Mari van de ven

Samen met Mari van de Ven geef ik beauty workshops door heel Nederland met als onderwerp: Schoonheid van binnen & buiten. Mari behandelt de buitenkant (haar & visagie) en ik vertel over wat je vanuit de binnenkant (leefstijl) kunt doen voor een mooie én goede huid.

Beauty workshop

Mari en ik zijn al meer dan 15 jaar bevriend. Doen leuke dingen samen en ik help hem met een gezonde leefstijl, hij mij met een mooi koppie (met haar). Hoe leuk is het dan ook dat we ons werk combineren in de vorm van een interactieve workshop! Zowel voor bedrijven, op evenementen als bij jou thuis.

Mari geeft je persoonlijke tips over jouw haren en make-up én zal iemand live opmaken. Ik vertel je hoe jij een betere huid krijgt door bepaalde hormonen in balans te brengen, ontstekingen te minimaliseren, én over de gevaren van oxidatie en glycatie. De praktische, direct toepasbare tips vliegen je om de oren 🙂

 

Wil je een beauty workshop organiseren met Mari en mij? Mail me op info@ralphmoorman.nl dan bel ik je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Om Mari beter te leren kennen heb ik hem 10 vragen gesteld:

Zowel van binnen als buiten

Mari, je maakt mensen mooi en je bent visagist! Betekent dit dat je alleen aan de buitenkant werkt?

Zeker niet. Omdat ik natuurlijk met veel mensen werk ben ik ook een soort van coach. Van de mensen die in je kappersstoel zitten krijg je altijd alle verhalen te horen. Daarnaast ben ik zelf en gevoelig mens en vanuit mezelf al geïnteresseerd in mensen. Mijn werk gaat altijd twee kanten op, zowel via innerlijk als uiterlijk.

Basisverzorging

Om het optimale resultaat te behalen met haar en make up is het natuurlijk ook belangrijk dat mensen zelf hun dagelijkse basisverzorging goed op orde hebben. Help jij ze daar ook bij en wat zijn je adviezen?

Ik geef aan de mensen in de stoel altijd adviezen over hoe je je haar zelf moet doen, dat blijft moeilijk. Haar is sowieso een lastig onderdeel. Daarnaast geef ik altijd tips mee qua verzorging en styling. Bijvoorbeeld over hoe je voor jouw dagelijkse look het beste je make-up kunt doen. Een tip die ik ook altijd geef is ‘gebruik een dagcrème met zonnefactor’.

Gezonde voeding

Hoe belangrijk zijn een gezonde voeding voor jou?

Voeding is de basis voor alles, daar ben ik eigenlijk heel mijn leven al mee bezig. Goede voeding voorkomt bijvoorbeeld ziekte. Ik eet vooral gebalanceerd. Dus veel fruit en groente, weinig vlees en alles biologisch. Gezondheid staat op nummer 1 en dat zijn de bouwstenen voor je lijf.

Verschillende huidtypes

Wat voor verschillende huidtypes zijn er en wat zijn de verschillen qua visagie?

Je hebt allerlei verschillende kleuren huiden. Veel Nederlanders hebben een blanke huid en ook daarin is nog heel veel onderscheid te maken zoals bijvoorbeeld warme tonen en koele tonen. Je moet rekening houden met een fijne of grove structuur van de huid. Of bijvoorbeeld met een hele gevoelige huid, bijvoorbeeld voor eczeem. Maar ook heel simpel met een jonge of wat oudere huid.

Als er iemand in mijn stoel zit kijk ik, ongeacht de kleur van de huid, altijd naar de ondertoon. Is die warm of koel, dat is het startpunt. Vanuit daar kijk je bijvoorbeeld wat voor foundation je nodig hebt.

Huid van man en vrouw

Is de huid van een man anders dan die van een vrouw en zo ja wat zijn de verschillen?

Een mannelijke huid is wat grover van structuur en ook altijd wat sterker en wat steviger. Een mannenhuid wordt meer geëxfolieerd, meer geschoren. De vrouwenhuid is in de basis vaak wat gevoeliger.

Mode en trends

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik kan heel creatief zijn. Ik mag mensen mooier en daardoor blijer maken. Daarnaast is de afwisseling voor mij heel belangrijk. Soms sta ik voor en soms achter de camera, dan werk ik weer met een celebrity en vervolgens weer met iemand die in de salon een make-over wil. Ook kan ik bij mijn werk voor L’ANZA heel veel creativiteit kwijt. Wat ik ook erg leuk vind is dat mijn werk vaak veel te maken heeft met mode en trends. Ik word daarin altijd uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken, te experimenteren en vervolgens in de praktijk te brengen.

Passie

Wat vind je het minst leuke aan je werk?

Heel simpel, ik heb geen dingen die ik niet leuk vind aan mijn werk. Mijn werk is mijn passie.

Mari Academy

Naast beauty workshops geef je ook les aan (beginnende) visagisten en kappers in je eigen Mari Academy. Wat zijn de meest gemaakte fouten waar je ze op wijst?

Ik heb veel leerlingen die net beginnen, maar soms heb ik ook leerlingen die al ergens een cursus hebben gevolgd met een andere methode. Ik zie daarin vaak verkeerd kleurgebruik. Bijvoorbeeld met foundation of de kleur van wenkbrauwen. Maar ook bij het vormen zie ik veel verkeerde manieren. Voornamelijk bij wenkbrauwen en monden. Dat zijn ook lastige dingen.

Make-up fouten

Wat zijn de meest gemaakt fouten die mensen zelf maken bij het aanbrengen van hun make up?

De vormen in alles; in ogen, wenkbrauwen, mond. Maar ook bijvoorbeeld in kleurcombinaties en kleuren in foundation. Ik zie ook vaak te lange wimpers of te dikke wenkbrauwen. Daar wordt een mens niet mooier van en make-up is ervoor bedoeld om mensen mooier te maken.

Stralend uiterlijk

Je bent zelf natuurlijk een visitekaartje voor je werk. Hoe zorg je zelf dat je er stralend uit blijft zien?

Ik denk dat mijn stralende karakter al helpt. 😉 Ben van nature een positief ingesteld mens dus positief blijven in iedere situatie vind ik heel belangrijk. Heb natuurlijk ook mijn rituelen zoals iedere dag het gebruik van een dagcrème met zonnefactor, twee keer in de week naar de sportschool, laat iedere maand mijn haar knippen, drink geen alcohol en let zoals gezegd heel erg op mijn voeding. Zorg dus goed voor mijn tempel en als ik mij goed voel dan straal ik dat ook uit. Count your blessings en blijf altijd positief. (marivandeven.nl)

 

Wil je een beauty workshop organiseren met Mari en mij? Mail me op info@ralphmoorman.nl dan bel ik je op om de mogelijkheden te bespreken.

beauty workshop bij beautysalon

Deel de blog op:

Over de schrijver

Ir. Ralph Moorman is ingenieur levensmiddelentechnologie en specialist op het gebied van voeding en hormonen. Op de Wageningen Universiteit heeft hij veel geleerd over voeding en zich vervolgens verdiept in de relatie van voeding tot ons hormoonsysteem. Moorman zelf geeft leefstijladvies omtrent zijn vakgebied en werkt samen met endocrinologen en andere artsen om tot het beste resultaat te komen. Hij schreef 3 boeken over dit onderwerp en is daarnaast docent bij de opleiding Trainer Hormoonfactor.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties