Afvallen met onbewerkte voeding

Auteur: Hormoonfactor

Miranda Vermeulen-Jacobs: “Inmiddels, bijna een jaar later, ben ik 29.5 kg afgevallen en vol vertrouwen dat de laatste kilo’s er ook nog af gaan.”

Begin vorig jaar verhuisde ik naar een nieuwe stad, Amersfoort. Ik besloot dat ik ook mezelf weer eens op de rit wilde zetten. Ik had net een burn-out achter de rug en was mijn overgewicht spuugzat. Er moest eindelijk een keer iets gebeuren, het roer moest om.

Ik was nog op zoek naar een manier waarop ik dat kon aanpakken toen er een flyer van Club in Vorm op mijn deurmat viel. Op 28 maart 2013 werd ik lid van Club in Vorm in Amersfoort en begon mijn transformatie. De trainer, Dennis van Leeuwen, gaf mij voedingsadviezen en begeleidde mij met trainen in een erg gezellige groep. 1x per week 50 minuten trainen moest te doen zijn, naast mijn baan in de zorg.

Ik had nog nooit eerder gehoord van de hormoonfactor en deed in eerste instantie braaf wat Dennis adviseerde. Gaandeweg werd ik nieuwsgierig naar de achtergronden. Ik heb een lezing van Ralph Moorman in Driebergen bezocht en bij thuiskomst meteen de boeken besteld. De rest is intussen geschiedenis. Ik ben echt een ander mens geworden.

De eerste keer dat ik bij Dennis op de weegschaal stond schrok ik. Ik, een jonge vrouw van 29 jaar, woog inmiddels 121 kg. Dat was veel, TE veel. Dennis wist me te motiveren om door te pakken en gaf me het vertrouwen dat ik af kon vallen.

Wat heb ik gedaan?

  • Daags na Pasen begon ik met het ‘nieuwe eten’, hormoonfactor proof. 

In de eerste weken ging het niet zo goed met me. Ik was echt aan het afkicken van de suikers en chemische toevoegingen waarmee ik mijn lichaam dagelijks volstopte en voelde me hondsberoerd. Mede door de steun van Dennis, de andere clubleden en natuurlijk mijn man Stefan hield ik toch vol. Na een week of 4 kwam de omslag. Ik stond op en realiseerde me dat ik geen hoofdpijn had. Dat was voor mij echt een openbaring, ik had al jarenlang dagelijks chronische hoofdpijn en me er eigenlijk al bij neergelegd dat ik hier nooit meer vanaf zou komen.

Gaandeweg merkte ik dat ik geen last meer had van mijn Prikkelbare Darm Syndroom. Daarnaast verdwenen ook mijn astma en mijn eczeem. Ik kreeg steeds meer energie en mijn leven werd steeds leuker. O ja, ik viel ook af. Inmiddels, bijna een jaar later, ben ik 29.5 kg afgevallen en vol vertrouwen dat de laatste kilo’s er ook nog af gaan. Ik voel me fit, gezond en zelfverzekerder dan ooit!

Overzicht hormoonfactor ervaringen

Over de schrijver

Dit zijn ingezonden teksten geschreven door cliënten, volgers of recensisten ter inspiratie en verduidelijking van het concept 'de hormoonfactor'.

hormonen in balans e-book

Gratis e-book!

Maar liefst 69 pagina's: + hormoon test + 18 lekkere recepten + 10 gezonde dagschema's (tevens aanmelding voor mijn nieuwsbrief).

Door mij aan te melden geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven in onze privacy verklaring

Your data is safe with us

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties