Afgevallen na verlamming

Miranda Eijkman: “Het is fantastisch om in 1 jaar van maat 48 naar 36 te gaan, maar vooral een andere levensstijl te ontwikkelen.”

 

Vorig jaar is een operatie met een ruggenprik mis gegaan waardoor ik in een rolstoel terecht kwam. Daarna bleek dat mijn been ‘het niet meer deed” en heb ik lang gerevalideerd. Gaandeweg komen er meer “konijnen uit de hoge hoed”; mijn zicht werd onder andere slechter. Onderzoek wees uit dat de oogspieren ook even niets hebben gedaan waardoor ik bij bewegende beelden slecht een beeld kan maken. Dus op de fiets of lopend zie ik niet zo goed. De schade in de knie is groot, en door de spieratrofie als gevolg van de ruggenprik kan ik geen nieuwe knie krijgen. Ik revalideer nog steeds, ik kan niet meer zonder kinesiotape en loop met een stok. Dit omdat de coördinatie niet goed is en ik daarvoor haptotherapie volg (dus als ik mijn been niet zie, heb ik geen idee hoe ik het moet bewegen). Bijkomend nadeel van de slechte mobiliteit en bijkomende stress is de gewichtstoename. Ik was ondertussen aardig wat kilo’s aangekomen, dit terwijl slank zijn voor mij eigenlijk wel belangrijk was. 

Wat heb ik gedaan?

  1. De knop ging op een gegeven moment om en door de revalidatie (veel krachttraining) ben ik weer een redelijk lopend mens geworden.
  2. Door hormoonfactorproof te eten (suikers, enkelvoudige koolhydraten en gluten uit mijn voedingspatroon ben ik in 1 jaar van maat 48 naar 36 te gaan.

Ondertussen ben ik mijn eigen bedrijf Life&Food te Hilversum gestart. In mijn werk begeleid ik diverse mensen met overgewicht. Deze mensen coach ik door ze inzicht te geven in wat voeding met je doet en help ze met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Zo begeleid ik ook mensen met PCOS, waarvan er 1 diabetes-1 en een insulinepomp heeft. De cliënt met diabetes-1 wil graag zwanger raken en ik begeleid en coach haar met het hormoonfactor programma. Pas wanneer de noodzakelijke waardes goed zijn krijgt ze toestemming van het ziekenhuis om zwanger te raken. Ik begeleid haar nu zeven weken en er is iets vrij unieks gebeurd; ze is nu al zwanger! De begeleiding van deze cliënt bestaat uit het inzichtelijk maken wat voeding met je kan doen en welk effect het op de hormonen heeft. De suikerspiegel moet in dit geval stabiel zijn zodat zij zelf niet te vaak haar insulinepomp hoeft te gebruiken. Hoe hoger de koolhydraatinname, hoe meer insuline er nodig is. Overigens geldt bij haar ook een hoge vet-inname, dus een extra uitdaging.

afgevallen

(3stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox