MS (Multiple Sclerose) -deel 1- | Hormoonfactor ervaringen

Jolande Reedijk: “Jack heeft zeker tot 30% meer energie gekregen, hij heeft geen infecties meer en daardoor ook geen schubs.”

 

Ik ben onder andere mijn expertise in gaan zetten voor mensen met chronische ziektes. Je ziet veel overeenkomsten bij mensen met een auto-immuun ziekte en het is van belang dat in kaart te brengen. Zo heb ik dat ook gedaan met mijn echtgenoot, hij heeft MS.

MS is een aandoening aan het zenuwstelsel met als gevolg uitval van diverse functies in het gehele lichaam. Een MS patiënt ondervindt beschadigingen aan de zenuwen, met name aan het myeline omhulsel. Het lichaam valt zichzelf aan, het auto-immuunsysteen werkt niet meer zoals het moet. Door deze beschadigingen kunnen prikkels van de hersenen niet goed, of soms geheel niet meer, doorgegeven worden naar de spieren of cellen van het lichaam. Hier ondervind de patiënt enorm veel hinder van. Mijn echtgenoot heeft hierdoor 18 verschillende symptomen, variërend van niet meer kunnen lopen, incontinent zijn, tot geheugenverlies en spraakgebrek.

Wat hebben we gedaan?

  1. In april 2011 ben ik samen met Jack (mijn echtgenoot) het hormoonbalans programma gaan volgen. Stapje voor stapje hebben we dit aangepakt. Steeds om te bekijken hoe hij erop reageerde. We hebben een heel dagboek bijgehouden en steeds iets weggelaten of toegevoegd. 
  2. Naast dat we de tips van Ralph Moorman uit het boek hebben opgevolgd, is Jack ook LDN gaan gebruiken. Dit Naltrexone brengt het immuunsysteem tot rust (alleen op voorschrift van de behandelend arts!). Het LDN moet goed afgestemd worden op de cliënt anders krijg je hier bijwerkingen van. 
  3. Ook zijn we qua voeding gaan kijken wat ontstekingen triggert. Wanneer een MS patiënt ontstekingen krijgt schieten ze vaak in een schub (een MS aanval met ernstige gevolgen voor de gezondheid). 
  4. Daarnaast hebben we in kaart gebracht waar Jack stress van krijgt. Ook stress kan een ontsteking of aanval oproepen en is funest voor een MS patiënt, vermijden dus! De bijnieren en de darmen hebben bij alle immuunziektes meestal slechte ontstekingsremming. Daardoor slaat het immuunsysteem gemakkelijk op hol. Belangrijk is dus dit tot rust te brengen. Dit hebben we middels voeding, supplementen en veel ontspanning, rust en time-management tot uitvoer gebracht.

Het resultaat: Jack heeft zeker tot 30% meer energie gekregen, hij heeft geen infecties meer en daardoor ook geen schubs. Hij heeft meer kracht gekregen om te bewegen (voor hem is de transfer van rolstoel naar douche/bed zéér belangrijk) en kan het veel langer volhouden om te staan. Door de energie die hij nu meer heeft, kan hij  meer dingen doen en is daardoor voor zichzelf en mij (vindt hij) een  toegewijde partner.

Door de MS is hij een hoop dingen in het leven verloren. Door het volgen van het hormoonbalans programma met de daarbij behorende aanpassingen van mij, heeft hij weer een hoop levenslust gevonden!! 

Gerelateerde artikelen: Deel 2 van Jolande’s verhaal

(2stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)

Loading...

11
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mia van BlitterswijkmelissaClaudiaKarin van Beeksiggy Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
marion
Gast
marion

Hallo Jolande, Onze dochter van 19 heeft al haar hele leven lang te maken met ziekte. Ze werd geboren met Alpha1 antitrypsine deficiëncie , een leverziekte die zij in de ZZ variant had en dodelijk is wanneer er geen levertransplantatie op tijd plaats vindt. In 2001 kreeg ze een nieuwe lever. Ze leek eerst gezond te zijn na deze operatie .Maar …. Door de hoge bloeddruk jarenlang , tijdens haar leverziekte ,zijn haar nieren stuk gegaan , en moest ze in 2008 aan de nierdialyse. Na een zware periode van dialyse`s die ze niet goed verdroeg , kreeg ze de… Lees verder »

Jolande Reedijk
Gast
Jolande Reedijk

Beste Marion, allereerst wil ik zeggen respect voor jullie! Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is om met een ziek persoon te leven en te verzorgen. Het is je dochter, dus dat doe je automatisch maar datbwil niet zeggen dat het jullie héél zwaar zal vallen. Hoe heet je dochter? Wat héél belangrijk is dat je dochter zelf gaat aangeven wat ze wil en verbeteren, van haar uit moet de essentie komen. Anders gaat het niet werken. Als moeder wil je het beste voor je kind en geef je haartips en adviezen. Maar je staat te dicht bij.… Lees verder »

Patrick Savalle
Gast
Patrick Savalle

Cool! MS is te genezen is sommige gevallen.

Ik heb inmiddels meerdere MS patiënten attent gemaakt op deze therapie:

http://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc

En dat het werkt kan Marjan getuigen uit eigen ervaring:

http://vimeo.com/65012374

Ik heb haar gesproken (neem die MS patienten naar haar toe ter inspiratie) en ze is weer kerngezond. Had primair progressieve MS.

Inmiddels zijn er nu twee andere MS patienten bezig met dit programma, dus over een maand of 5, 6 weten we ook daar meer van.

Bij interesse kan ik het adres geven van de arts in Haarlem die deze patienten begeleidt.

siggy
Gast
siggy

hoi patrick, je kunt niet genezen hoor van primair progressieve ms. ik heb het zelf ook …. was het maar waar!

melissa
Gast
melissa

Weet je toevallig hoe het nu is met die twee andere patienten?

mElissa

Jolande Reedijk
Gast
Jolande Reedijk

Hoi Patrick,
Bedankt voor je reactie. Ik heb deze video ook al eerder gezien.
Wat een pracht verhaal he, zo kun je zien wat goede volwaardige voeding allemaal voor je kan doen. Zeker als je een chronische ziekte hebt. Wil jij mij de naam van die arts een mailen? Hartelijk dank daarvoor. Hartelijke groet, Jolande

marion
Gast
marion

Hallo Jolande , Dank je wel voor je reactie. Ik ga er met haar over spreken. Het is waar dat zijzèlf dat ook moet willen. Als moeder ben je altijd maar bezig met het uitdokteren wat goed is voor haar, zelf is ze daar niet zo mee bezig. Dat komt vooral omdat ze de energie mist . Dat beetje energie dat ze heeft gebruikt ze liever voor dingen die ze leuk vindt. Daarbij kan ze heel slecht horen dus een gesprek is lastig voor haar te volgen, waardoor ze gesprekken mijdt. Ze heeft daarnaast ook nog Tinnitus , en het… Lees verder »

Karin van Beek
Gast
Karin van Beek

Beste Jolande, via een kennis werd ik geattendeerd op jouw blog. Met veel plezier heb ik die gelezen en ben blij te horen dat het met Jack zo goed gaat. Zoals je weet ben ik na jouw begeleiding en adviezen verhuisd naar Hoorn. Daar heb ik niemand kunnen vinden die me zo goed en zo intensief begeleid als jou. Mijn MS is nu stabiel, ik ben eigenlijk wel klaar voor een volgende stap en zou die dolgraag met jou willen doorlopen. Ik weet dat je een expert bent in afslanken en lifestyle en dat MS iets geheel anders is. Doe… Lees verder »

Claudia
Gast
Claudia

Hallo Jolanda, Heel toevallig kwam ik hier op jouw verhaal terecht. Super om te lezen! Ook het linkje van Patrick bekeken. Doet me goed zo’n succesverhaal te horen. Zelf heb ik in 2002 de diagnose ms gekregen. Nu ruim een jaar bezig met mijn hele leefstijl aanpassen en het gaat erg goed. Lichamelijk merkte ik al heel snel verbetering en na een tijdje kon ik me ook weer veel beter concentreren en weer schakelen van het een naar het ander. Dat kon ik echt niet. Heb ook geen uitval meer gehad. Ik kan het wel van de daken schreeuwen en… Lees verder »

Jolande Reedijk
Gast
Jolande Reedijk

Hoi Claudia, bedankt voor je reactie en wat ontzettend fijn om te horen dat het zo goed met je gaat. Dat de juiste voeding een hoop kan betekenen voor iemand met MS blijkt ook maar weer uit jouw verhaal. Net zoals bij mijn man blijven de schübs en de ontstekingen weg, wat er voor zorgt dat men veel meer energie heeft om andere belangrijke dingen te doen. Op deze manier hebben mensen met een A.I ziekte een meerwaarde erbij gekregen die ze anders moeten missen. Ik wens je nog een goede stabiele tijd toe in je ziekte MS en als… Lees verder »

Mia van Blitterswijk
Gast
Mia van Blitterswijk

Dit klinkt reuze interessant! Ik vraag me af of neurologen bekend zijn met dit middel. Zo ja, waarom wordt het niet voorgeschreven? Het kan toch niet zo zijn dat het een centen kwestie is?

Gratis startpakket

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse inspiratiemail - voor minder klachten, meer energie en nog een mooi lijf ook - en ontvang ook het gratis startpakket.

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer

Inspired by Ralph Moorman

koocjouwboxinspired by yam

 

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

YAM desem

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

kooc

Mijn favoriete producten met korting? Probeer JouwBox!

jouwbox