Gezonde kant en klaar maaltijden | KOOC by Ralph Moorman

Inspirerend? Deel dit bericht!

Vergeet alles wat je hebt geleerd over gezonde kant en klaar maaltijden: vanaf nu is er KOOC “Inspired by Ralph Moorman”.

Inspelen op de vraag van de consument

Al vele jaren begeleiden de Trainers Hormoonfactor en ik cliënten naar een blijvende gezonde leefstijl en hun doelstellingen. Een gezonde leefstijl is maatwerk en iedere persoon heeft unieke valkuilen die de gemiddelde leefstijl ondermijnen.

Een veel genoemd obstakel hierbij is tijdgebrek en drukte. Op zo’n moment is de verleiding groot om een pizza in de oven te stoppen, een frietje te halen of ongezonde kant en klaar maaltijden op te warmen. Vaak is de vraag van cliënten of er gezonde kant en klaar maaltijden bestaan die “Hormoonfactorproof” zijn.

Helaas zijn die niet in de supermarkt te vinden, dus een bewerkelijke optie die er dan nog is, is “meal prepping”. Meal prepping is een Engelse term die gebruikt wordt voor het van te voren klaarmaken van maaltijden (bijvoorbeeld in het weekend) die je vervolgens achter de hand hebt op een moment dat je geen tijd of zin hebt om te koken. Dit blijkt echter voor veel cliënten te omslachtig en het lukt dan ook meestal niet om dit te blijven doen op de langere termijn.

lekkere, koelverse, gezonde kant en klaar maaltijden

Vanuit mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog weet ik dat het mogelijk is om lekkere, koelverse kant en klaar maaltijden slim te bereiden met een behoorlijke houdbaarheid zonder het gebruik van conserveermiddelen en andere ongewenste toevoegingen.

Ik begrijp dan ook niet waarom ik in de supermarkt al die kant-en-klaar opties zie vol met het schadelijke conserveermiddel E210 (benzoëzuur) en inferieure grondstoffen die opgeleukt zijn met smaakversterkers zoals E621 (mononatriumglutamaat).

Al jaren heb ik de ambitie om iets te doen met koelversmaaltijden die “Inspired by Ralph Moorman” zijn en thuis bezorgd worden. Bij de populaire maaltijdbox concepten hoef je niet meer naar de supermarkt, maar je moet nog steeds zelf koken en dat is op de drukste momenten soms net wat je even niet wil. En begrijp me niet verkeerd; zelf koken met pure ingrediënten is fantastisch, maar waar is die gezonde maaltijdservice voor de momenten waarop je normaal gesproken naar ongezond fastfood zou grijpen?

Het is geweldig om een gezonde, lekkere, en verzadigende maaltijd achter de hand te hebben, die je alleen even hoeft op te warmen. Zo kun je als het ware altijd een “escape” inzetten, zodat je tot een gezonder gemiddeld eetpatroon komt.

kant-en-klaar-maaltijd

Foodcomponist Cor Jansen

En als je iets in je hoofd hebt, dan gaat zoals zo vaak de wet van aantrekking zijn werk doen. Ineens werd ik benaderd door Cor Jansen, foodcomponist en eigenaar van een productiekeuken in Dirksland. Cor bleek hetzelfde voor ogen te hebben als ik en in dit geval is één plus één drie. We zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met een nieuw concept met de naam KOOC, echt koken maar dan omgekeerd.

Het doel was om heerlijke koelverse maaltijden te bereiden die helemaal voldoen aan mijn gezondheidscriteria. Dit betekent dat ze vooral uit onbewerkte basisgrondstoffen moeten bestaan en vrij zijn van gluten, lactose, caseïne, toegevoegde suikers en ongezonde toevoegingen (e-nummers). Daarnaast zijn de maaltijden biologisch (m.u.v. de vis, die wild is), maar dat is natuurlijk logisch.

Met betrekking tot de 100% glutenvrije garantie en het glutenvrije logo komt de coeliakievereniging binnenkort testen doen in onze glutenvrije ruimte, dus we hopen het logo snel op de verpakking te kunnen zetten!

Het merk KOOC

En nu na een jaar hard werken is het eindelijk zover! Op www.kooc.nl kan jij de eerste KOOC “Inspired by Ralph Moorman” maaltijden bestellen. De maaltijden worden in heel Nederland aan huis bezorgd door Post.nl. De maaltijden worden woensdag en vrijdag bereid en in de avond bezorgd waar je dat wenst.

Wat altijd een issue is met het verzenden van maaltijden, zijn de verzendkosten. Zo is het bij KOOC gunstig om meerdere maaltijden te bestellen om deze kosten te drukken. Bij drie maaltijden zijn de verzendkosten 5,99 euro, bij zes 2,99 euro en vanaf negen maaltijden zijn er geen verzendkosten.

De maaltijden zelf zijn na ontvangst vijf dagen houdbaar in de koelkast. Als je deze langer wilt bewaren, is invriezen voor veel maaltijden een prima optie (kijk even op de site welke maaltijden geschikt zijn om in te vriezen). We starten nu met 6 verschillende éénpersoonsmaaltijden, maar dit zullen er meer worden in de toekomst (met eventueel ook maaltijdsalades en soepen).

Samen groot maken!

Graag ontvangen wij dan ook jullie feedback en suggesties. Het is een spannend nieuw concept waarbij we graag leren van jullie. We hebben “het beest” een jaar getemd, hoog tijd om het uit zijn kooi te laten: KOOC “Inspired by Ralph Moorman” gaat nu LIVE!!!

Inspirerend? Deel dit bericht!

(10stemmen, gemiddeld: 4,20 van de 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

17 Reacties op "Gezonde kant en klaar maaltijden | KOOC by Ralph Moorman"

Abonneren op
avatar
Sorteren op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Lara Kuiper
Gast

En hoe verwarm je ze?
Neem aan, niet in de magnetron?
En als je ze au baan marie opwarmt, geen schadelijke stoffen in de verpakking?
Groetjes Lara.

Ralph Moorman
Gast

In de stoomoven of koekenpan staat op de verpakking. Ik zou de maaltijd wel uit de verpakking halen alvorens deze op te warmen 🙂

Alice
Gast

Ook als ik hem in de oven verwarm? Ik vroeg me wel al af of er geen aluminium in het bakje zat?

Gerda van Dijk
Gast

Je kunt de maaltijd in een ovenschaal doen.

R van Hall
Gast

Wat kosten de maaltijden exclusief verzendkosten ?

Ralph Moorman
Gast

8,95 euro

Martha
Gast

Hopelijk niet in aluminium-bakjes?

Veerle noben
Gast

Leveren jullie ook aan de grens met Nederland? In lanaken België?

Ralph Moorman
Gast

Dat is mij niet bekend. Zou je je vraag aan Kooc kunnen sturen? http://www.kooc.nl

Martine
Gast

WoW Ralph wat een top initiatief! Ik word weer erg blij van je! Dank je wel.

Ralph Moorman
Gast

Hihi thanks!!

Mia
Gast

Het is verpakt in aluminium en plastic denk ik, is dat hormoonfactorproof?

Ralph Moorman
Gast

Het is er niet in verhit, en ik zou de maaltijd opwarmen buiten de verpakking in pan of ovenschaal 🙂

Mary
Gast

voor de 2e keer een voorraad besteld, 5 soorten gehad (geen Lamscurry) en allemaal met smaak gegeten!

Syl
Gast

Ik heb coeliakie sinds kort ik geloof heilig in alles wat ik lees van je. Wil graag het eten proberen maar blijft spannend. Ik weet gluten vrij maar de angst dat iemand die het bereidt net effe niet scherp is of foutje maakt. Hoe wordt het bereidt en de controle erop?
Het is mijn angst maar ik hoop dat je me wat vertrouwen hierin kan geven.
Bedankt voor alle mooie dingen die je brengt en doet!

Ralph Moorman
Gast
Hoi Syl, ik snap je bezorgdheid, want kruisbesmetting is al genoeg om iemand met coeliakie in de problemen te brengen. In principe wordt 100% glutenvrij geproduceerd (inclusief alle testen en procedures) nu en we hebben de Coeliakievereniging gevraagd om een audit te doen. Helaas duurt dit proces even, waardoor het glutenvrije logo nog eventje op zich laat wachten. Ik verwacht dat het garantielogo er snel op zal staan, want ik vind het ontzettend belangrijk dat er meer gezonde alternatieven op de markt komen die 100% glutenvrij zijn voor de coeliakiegroep. Zo gauw dit zo is zal ik dit natuurlijk in… Lees verder »
M. Nelissen
Gast

Ralph, zijn de maaltijden met olie bereid?
Ik mag geen boter, maar ook geen kokosolie!
Ben namelijk FH patiënt, dus heb erfelijke hypercholestrolemie.

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

Wordpress content guard plugin