Hormoonbalans voor vrouwen | Nieuw boek! | R. Moorman en B. Havenith

Hormoonbalans voor vrouwen! Eindelijk een super praktisch boek over hoe je jouw hormonen in balans kan krijgen.

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over.

Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep;

  • van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden,
  • van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie,
  • en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes.

We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.

Want het fijne is: je kunt er veel meer aan doen dan je denkt. Of dan de meeste artsen denken. Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging. Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig.

In Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je dat zo eenvoudig mogelijk kunt bereiken. Wat kun je beter wel of juist niet eten? Welke supplementen kunnen helpen? En welke vormen van beweging en sport? Concrete tips, helder advies en veel voer (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken brengen je hormonen terug in balans. Vaak zonder tussenkomst van medicijnen. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger.

Uniek aan het boek is de dubbele aanpak die veel verder gaat dan alleen de medische: een arts én een coach op het gebied van voeding en levensstijl hebben hun kracht en kennis gebundeld. Dit boek is daar het resultaat van.

De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts. Hormoonbalans voor vrouwen is deel III in de bestsellerserie De hormoonfactor/ Het hormoonbalansdieet.

BESTEL HIER HET BOEK!

BEKIJK HIER DE BRONVERMELDING

LEES HIER HET VOORWOORD

Lees meer over Ralph Moorman en Barbara Havenith

Hormoonbalans voor vrouwen | Nieuw boek!

(Nog geen stemmen)

Loading...

Reageer op dit artikel

13 Reacties op "Hormoonbalans voor vrouwen | Nieuw boek! | R. Moorman en B. Havenith"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Henny van Vessum
Gast

Geweldig Ralph. Dank je wel. Ik wacht er met smart op.

saskia Krippendorf
Gast

Super, kan niet wachten

Tineke Heesen
Gast

Wat een bijzonder mooie en goede krachtenbundeling is dit!
Ben al een tijd fan van jullie beider benadering en behandeling van disbalans van met name de vrouwelijke hormonen en gebruik het veel in mijn praktijk als Overgangsconsulente.
Ik kijk uit naar het moment dat het boek uitkomt!
Misschien al eerder via jullie te bestellen? !

kaar
Gast

Al meer dan 10 jaar deze ellende, ben er klaar mee, je leven wordt vreselijk beïnvloed door de hormonen, en ik wil er af!

ella
Gast

Dit boek kan letterlijk levens veranderen en misschien zelfs redden: zeker in het land waar de stemming erg anti-hormoon is (kijk maar naar de site zoals vrouwenovergang(punt)nl) – simpelweg omdat er geen informatie is. Kijk er naar uit.

angelique
Gast

ben benieuwd ik hen zelf PCOS en weet als geen ander hoe lelijk hormonen kunnen zijn…De klachten en hoe ermee om te gaan !!

Joke
Gast

Heb je hier als 62 jarige ook iets aan? Met vr. Gr.

Sanne
Gast

Ik hoop (net als Tineke Heesen) dat het boek al eerder bij jullie te bestellen is!!

Anthon
Gast

Proficiat Ralph ! Een voortreffelijk boek en een prachtige handleiding voor het aanpakken van damesproblemen in de orthomoleculaire praktijk ! Zie mijn preview op http://www.vita-info.nl

José
Gast

Ik heb een vraagje, ik zit midden in mijn chemokuur vanwege borstkanker. Ik ben door de TAC-kuur 10 kilo aangekomen en moet straks starten met tamoxifen. Deze hormoontherapie heeft als bijwerking gewichtstoename. Artsen zeggen dat dit op dit moment niet het belangrijkste is en dat is ook zo. Maar je voelt je niet echt stoer met een kaal hoofd, borst eraf en overgewicht!! Hier komt nu mijn vraag: is het voor mij veilig om deze levensstijl te volgen en val je hier ondanks de medicijnen wel vanaf?

Gerda Tol-van Dijk
Gast

Hallo José,

De Hormoonfactor is een manier van leven waabij je pure voeding eet, daar is dus niets gevaarlijks aan. Let er wel op dat je voeding vermijdt die oestrogenen kunnen bevorderen en gebruik verzorgingsproducten die geen xeno-oestrogenen bevatten. Zoe ook de blog van Ralph over kanker.

M.vr.gr.
Gerda Tol-van Dijk
http://www.primabalans.nl

Nienke
Gast
Ik heb de hormoonfactor, dit boek en het hormoonbalansdieet aangeschaft, maar nu mis ik een stuk over borstvoeding. Ik heb ernstig last van PMS en een korte cyclus van 23-24 dagen. Nu geef ik bijna 2 jaar borstvoeding en ik heb op een andere site gelezen dat prolactine, wat nodig is voor borstvoeding progesteron laat dalen, om zo een zwangerschap te voorkomen. Maar mijn menstruatie is al sinds maand 3 na de bevalling weer op gang gekomen. Ik vermoed nu behoorlijke oestrogeendominantie, maar ik wil de borstvoeding nog niet afbouwen tot mijn zoontje dat zelf wil, zials het dus bedoeld… Lees verder »
Gerda Tol-van Dijk
Gast
Beste Nienke, Dat je een PMS hebt, een korte cyclus en oestrogeendominantie wijst toch op een laag progesteronniveau. Oestrogeendominantie kan komen doordat er te veel oestrogeen is en een normale progesteronspiegel, dan is oestrogeen dominant geworden t.o.v. progesteron. Je kunt ook te weinig progesteron hebben en een normale oestrogeenspiegel. In het laatste geval, ik vermoed dat jij dat hebt, heeft het geen zin om DIM te gebruiken. Ik denk dat het zinvol is om niet zelf te gaan dokteren maar om hiermee naar een expert te gaan bv. een trainer Hormoonfactor of de Vrouwenpoli in Boxmeer (van de schrijfster van… Lees verder »

Gezonder ontbijten? Haal het glutenvrije broodje van YAM!

Gezonde kant en klaar maaltijden? Probeer het met KOOC!

Wordpress content guard plugin
Meer in Nieuws
Succesboeken | Top 10 van Ralph Moorman

Op de website van Succesboeken staan een aantal interessante boeken die bijdragen aan uw gezondheid. Wellicht geef ik je met mijn...

Sluiten